Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bernie: Honda nije uvidjela potencijal svoje momčadi

None Foto: AFP

Bajka nove momčadi Formule 1 Brawn traje. U prve dvije utrke nove sezone Formule 1 dva puta su upisali pobjede, točnije učinio je to Button

Honda je u prosincu prošle godine napustila Formulu 1 radi smanjenja troškova uslijed ekonomske krize, a momčad za koju se nije ni znalo da li će nastupati ove sezone, preuzeo je Ross Brawn, bivši tehnički direktor Benettona i Ferrarija i donio preporod. Brawnove bolide sada pokreće Mercedesov motor, a oni, čini se, rade beskprijekorno. Šef Formule 1 Bernie Ecclestone stoga smatra da je Honda požurila i pogriješila s odlukom povlačenja iz svijeta Formule 1, upisavši samo jednu pobjedu između 2006. i 2008. (Button na VN Mađarske 2006.).
- Honda je potrošila jako puno novaca, nije napravila nikakav napredak i vjerojatno u njenoj momčadi nisu uopće prepoznali potencijal. Zapravo siguran sam u to, jer da jesu, uopće se ne bi povlačili iz natjecanja. Onda bi svi ovi rezultati Brawna bili zapravo njihovi - rekao je Ecclestone.

Komentari (1)
  • nebi ovi rezultati bili hondini jer je honda išla na hondine motore.rezultati pokazuju da su ovi mercedesovi motori daleko bolji i od hondini i od mercedesovih novi motora koje momčad meclaerna koristi uovoj sezoni.

    7. 4. 2009,   23:32