Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Schumacher nije s nama, ali on će sve otkriti kada se oporavi

None Foto: Multhaup Oliver/DPA/PIXSELL 3

U kratkoj najavi dokumentarca o Michaelu Scumacheru Ecclestone kaže: 'Schumacher trenutačno nije sa nama, ali na sva će vam pitanja on sam odgovoriti... Kada se oporavi"

Uskoro će pred javnost dokumentarni film nazvan jednostavno, 'Schumacher'. Dokumentarac o životu jednog od najboljih pilota u povijesti Formule 1.

Na filmskom festvalu u Cannesu publika je mogla vidjeti trailer dokumentarca o Michaelu Schumacheru i u toj je kratkoj najavi među ostalima ubačen kadar sa ključnom F1-figurom Bernijem Ecclestoneom. Englez u tom kratkom isječku kaže:

- Schumi trenutačno nije s nama, ali na sva će vam pitanja on sam odgovoriti... Kada se oporavi.

'Trenutačno nije sa nama' ne može imati više značenja. Schumacher nije pri svijesti tj. - u komi je. Razumljiva je želja obitelji da štiti svoju privatnost no kada je riječ o toliko poznatoj osobi činjenice se ne mogu skrivati i(li) kozmeticirati. Posebno ne godinama.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Qualifying Day - Spielberg, Austria | Autor: James Moy/Press Association/PIXS Foto: James Moy/Press Association/PIXS

Nesreća u kojoj je njemački pilot na skijanju zadobio teške ozljede glave dogodila se u prosincu 2013. U travnju 2014. su liječnici počeli s postupnim buđenjem Schumachera iz umjetno inducirane kome. Taj je proces završen u lipnju, Schumi je prebačen u rehabilitacijsku kliniku, a od rujna 2014. Nijemac je na kućnoj njezi.

Od tada su sve novosti koje u javnost puštaju supruga Corinna i obitelj klasične protokolarne naravi. Božićne čestitke, zahvala za rođendanske čestitke i sl.

U kratkom traileru je upravo i jedna izjava Corinne Schumacher:

- Michael je borac i neće se predati. U najboljim je mogućim rukama i činimo sve ljudski moguće da mu pomognemo.

Prije tri godine tijekom sudskog postupka protiv jednih njemačkih novina obiteljski je odvjetnik Felix Damm pod prisegom na sudu izjavio kako 'Schumacher ne može hodati'.

Multhaup Oliver/DPA/PIXSELL | Autor: Multhaup Oliver/DPA/PIXSELL Foto: Multhaup Oliver/DPA/PIXSELL

Komentari (4)
  • To su bila vremena F1.Neizvjesnost,napetost do zadnje utrke,onaj zvuk motora.Rivalstvo.Uh samo kad se sjetim.A danas..Flakserice i bezvoljnost

    21. 6. 2019,   15:28
  • svi kriju njegovo zdravstveno stanje

    16. 6. 2019,   18:07
  • Nažalost uvijek se vračamo starim temama!Moraju svatiti da je njegovo vrijeme prošlo!

    14. 6. 2019,   11:16