Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bez Hebera tjednima, Župarić u problemu, Acosty ne trenira

Bez Hebera tjednima, Župarić u problemu, Acosty ne trenira
1

Izgleda da sad svi protiv nas bacaju aute u šesnaesterac, ali dobili smo visinu, napredujemo u prekidima. Samo treba biti odlučniji, kaže trener Rijeke Matjaž Kek

VIDEO

Rijeka je i dalje uz Dinamo jedina nepobijeđena momčad HNL-a, ali zbog četiri remija iz sedam utakmica, tek je četvrta na tablici.

Nakon remija 1:1 na Rujevici s Osijekom u derbiju pred 5127 gledatelja, Osijek je ostao bod ispred, a Dinamo pobjegao četiri boda.

- Prvo poluvrijeme nije bilo kako smo se dogovorili, nismo se uspjeli nametnuti na sredini, druga lopta stalno je završavala kod Osijeka, iako smo i u tom razdoblju imali šansu Hebera. Drugo je poluvrijeme bilo dosta bolje, ljepše, okomitije, zabili smo fini gol, a onda opet primili... kako je došlo do prekida, pa sam prekid... Remi je pravedan, Osijek je na trenutke ostavio bolji dojam -, rekao je Matjaž Kek jutro nakon utakmice gostujući na Radiju Rijeka.

A onda je počeo nabrajati teškoće s kojima se susreo:

- Na Kantridi smo protiv Maribora izgledali goropadnije na sredini, ali sad smo imali problema: Lončar nije spreman za 90 minuta nakon dvije utakmice za reprezentaciju, pa put iz Rumunjske, tek u četvrtak navečer počeo je trenirati. Acosty ne može trenirati zbog ozljede Ahilove tetive, Heber se ozlijedio jučer, u srijedu će na magnet pa ćemo znati težinu ozljede, ali sigurno ga neće biti par tjedana. Moramo riješiti Acostyja koji trenira dva dana pa se zakrpa za utakmicu, pa ne može trenirati... Župarić ima velike probleme sa sinusima, operacija zimus nije mu riješila problem. Kvržić ima problema sa skočnim zglobom, stradalo je rame Capanu i ne izgleda dobro... Dođe takav period...

Remi na Rujevici: Heber zabio i ozlijedio se, Bočkaj dao golčinu
Remi na Rujevici: Heber zabio i ozlijedio se, Bočkaj dao golčinu

Malo o igri:

Grahovac i Capan bili su dobri protiv Maribora, jučer se nisu nametnuli. Rijeka će biti u vrhu, ali moramo prije svega posložiti pravu kompoziciju u veznoj liniji, to je moj posao. Pavičić je zaigrao nakon nekog vremena, vidi se da ima ideju kad ima loptu, pravovremen pas, nedostaje nam te kreativnosti. Rijeka će biti sve bolja.

- Vraćanje lopte nije stvar dogovora, tu pokazujemo nesigurnost. Trebamo standardizirati momčad. Moramo bit odlučniji, žustriji, kao protiv Maribora.

U subotu slijedi gostovanje kod Lokomotive.

Lokomotiva se razgoropadila, a mi nikad u Kranjčevićevoj nismo dobro izgledali. Moramo početi kvalitetnije igrati, odlučnije, brže reakcije, okomitije, manje nesigurnosti koja nas sputava. Treba primiriti loptu pod pritiskom, dati pas, iznijeti...

Svi su se u HNL-u, pa i Osijek, počeli 'furati' na Norvežane nakon što je Sarpsborg izbacio Rijeku u Europskoj ligi.

- Izgleda da svi protiv nas sad aute bacaju u šesnaesterac... Danas su prekidi jako važni, imali smo i mi šansu Escovala, s njim smo dobili visinu, skok, kvalitetniji smo u prekidu. Treba se pripremiti kako suparnik igra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica