Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poginuo mladi biciklist: Zabio se u stup, puknula mu je kaciga

None Foto: Instagram/iantellone

Mladi talijanski biciklist Giovanni Ianelli se sa 60 km/h, izgubivši kontrolu nad biciklom, zabio u betonski stup. Od posljedica stravične nesreće preminuo je kasnije u bolnici. Imao je samo 22 godine

Na biciklističkoj utrci Trofej Bassa Valle Scrivia dogodila se tragedija, jedan je mladi sportaš izgubio život.

Giovanni Ianelli, 22-godišnji biciklist, izgubio je kontrolu nad biciklom u završnoj fazi utrke. Jedan od razloga je skliska cesta, tijekom cijele utrke je kišilo, a do tragedije je doveo Ianellijev pokušaj da izbjegne sudar koji se ispred njega dogodio koju sekundu ranije.

Ianelli se vozeći 60 km/h glavom zabio u betonski stup tolikom silinom da mu je pukla zaštitna kaciga. Odmah mu je pružena pomoć i hitno je prevezen u bolnicu u Alessandriji na sjeveru Italije.

Pao je u komu, liječnici su konstatirali krvarenje u mozgu, a mladome se sportašu uz sve moguće liječničke napore i pokušaj uklanjanja hematoma nije mogao spasiti život.

Iannelijevi su roditelji među organizatorima utrke na kojoj je njihov sin izgubio život, a kako je imao donorsku karticu otac Carlo je slomljen od tuge rekao da će njegov sin nakon svoje smrti spašavati živote.

U njegovim posljednjim trenucima uz Giovannijev su krevet bili roditelji i djevojka Rebecca Magherini.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Agguantato

A post shared by Rebecca Magherini (@rebeccamagherini) on

Ianelli je bio na glasu kao jedan od nadarenijih biciklista, strast su mu bila putovanja i AC Milan čiji je veliki navijač bio. Nadao se vrlo skoro potpisati ugovor sa nekom od najjačih svjetskih momčadi.

Komentari (16)
  • Bicikla može biti jednako opasna kao i bilo koje motorno vozilo. Znam par od njih koji su se gadno udesili pri većoj brzini.

    8. 10. 2019,   16:36
  • Nisi baš prebistar!

    8. 10. 2019,   18:29
  • ove otvorenog lica kacige su najveca glupost koja postoji. Izmisljene su radi zakona tek da imas nesto na glavi da ne platis kaznu, a da tebi pirka vjetar u lice... E pa ljudi, nosite PRAVE KACIGE i bice sve ok.... Sam sebi presudio.

    8. 10. 2019,   15:56