Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bicklist morao dati uzorak urina na sprovodu sina

None Foto: 24sata

Kevina van Impea zaskočili su na sprovodu sina službenici Antidopinške agencije te je morao dati uzorak urina u jednoj od prostorija mrtvačnice

Da borba protiv dopinga ponekad prelazi granice dobroga ukusa, dokazuje primjer belgijskog biciklista Kevina van Impea, koji je uzorak urina morao dati na sprovodu vlastitog sina. Potreseni Van Impe nije mogao vjerovati kad su mu za vrijeme sinova sprovoda, koji je preminuo zbog komplikacija pri porodu, pristupili službenici Antidopinške agencije. Belgijanac nije imao izbora pa je urin dao u jednoj od prostorija mrtvačnice.
- Nisu me željeli saslušati, a mogli su malo pričekati ili doći kasnije. Nije mi preostalo ništa drugo nego odmah dati urin ili bih dobio kaznu zbog izbjegavanja testiranja - kazao je Van Impe.
Zbog nehumanog postupka antidopinških istražitelja oštro je prosvjedovao lokalni ministar za sport, Bert Anciaux.
- Zakon se mora provoditi, no pristup istražitelja je morao biti humaniji. Van Impe je bio slomljen smrću sina i istražitelji su morali biti obzirniji - kazao je Anciaux.
Vijest o tretmanu koji je imao belgijski biciklist došla je i do njegovih kolega koji nastupaju na utrci Pariz - Nice. Biciklisti su prosvjedovali tako što su startali s kašnjenjem.
- Nismo protiv kontrola, no u svemu ipak mora biti malo ljudskosti. Sve je to otišlo predaleko. Prema nama više nitko nema poštovanja - kazao je belgijski biciklist Philippe Gilbert.

Komentari (7)
  • ok sada,jebi ga,koja pogreška gore-dolje,neš ti,bitno je da smo shvatili o čemu se radi i to je bizarnost teška.....na ovo ostajem bez riječi....jbote.....

    16. 3. 2008,   19:21
  • bravo Tomo ti si mi neki novinar

    16. 3. 2008,   19:41
  • \"Biciklist je morao dati uzorak urina na sprovodu svog sina koji je umro zbog komplikacija na sprovodu\"!? Zaista mi nije jasno zašto jedan novinar ne pročita ono što izbaci na papir? Barem naslov i podnaslov! Pa, novinarstvo je ozbiljna profesija i ne radi se na normu, ne računaju se prolazna vremena... Ovo je dobronamjerna kritika. Previše grešaka, površnosti i nezainteresiranosti prema vlastitom poslu...

    16. 3. 2008,   18:48