Obavijesti

Sport

Komentari 38

BiH stala uz 'kauboje': Červar je u pravu, suci su ih uništili...

BiH stala uz 'kauboje': Červar je u pravu, suci su ih uništili...
1

Ni dva dana nakon poraza naših rukometaša protiv Njemačke (22-21) ne stišavaju se kritike na račun danskih sudaca. Prekršaj u napadu Igora Karačića bit će za mnoge 'highlight' hrvatskog poraza

VIDEO

Koliko god čovjek pokušava ostati ravnodušan na sve stvari kojima svjedočimo u posljednje vrijeme, kada je rukomet u pitanju, prosto je nemoguće, rekao je za Radio Sarajevo bivši direktor rukometne reprezentacije BiH Gordan Muzurović.

firo: 21.01.2019, Handball: World Cup World Cup Main Round Germany - Croatia Croatia

'Kauboji' su porazom od domaćina ostali bez ikakve šanse za polufinale, a utakmica protiv Francuske bit će za prestiž i odlazak na kvalifikacije za OI. Naši susjedi iz Bosne i Hercegovine pružili su podršku 'kaubojima' i prisjetili se kako su oni nastradali zbog EHF-a.

- Vidna je paralela s događajima koji se vežu za reprezentaciju Slovenije svojevremeno, našeg slučaja “Nuić" i konačno farse i zaista očigledne pljačke prema reprezentaciji Hrvatske na utakmici protiv Nijemaca! U pravu je izbornik Lino Červar kada također kaže da nas sve gledaju kao neodgojene, čak i kada na najlegalniji način pokušamo ostvariti svoje pravo - oštro je rekao Muzurović.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - Brazil v Croatia

Podsjetimo, bosanskohercegovački rukometaši izbačeni su iz dodatnih kvalifikacija za ovo Svjetsko prvenstvo nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Švicarske. Naime, BiH je utakmicu u Tuzli igrala s Tomislavom Nuićem koji je na toj utakmici zabio jedan gol, ali se nije nalazio na popisu prijavljenih za taj susret. 

Švicarci su uputili žalbu EHF-u, a krovna institucija europskog rukometa odlučila je žestoko kazniti rukometaše BiH i izbaciti ih iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj.

Subjektivni dojam sudaca u rukometu može uvelike odrediti tijek utakmice, a u jednom ovakvom susretu nisu trebali suditi 'amateri' već netko iz vrha svjetske sudačke organizacije spomenuo je Červar nakon fatalnog poraza. 

Jednostavno, rukomet gubi bitku na parketu gdje mu je i mjesto i prepušten je bjelosvjetskim amaterima i zlonamjernicima poput sudaca koji postaju gospodari rukometa uz pokroviteljstvo delegata sa sumnjivim namjerama, koji su ogledalo određenih birokratskih moćnika. Jer svejedno je i ako šutimo ili reagiramo za tamo neke administrativce ćemo svakako biti neodgojeni, kako Lino reče - završio je bivši direktor rukometnog saveza BiH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet
VELIKA AVANTURA

‘Švedski Kolumbo’: Prestao je igrati kako bi proputovao svijet

U SUBOTU IDE NA HRVATSKU Istražio sam svijet i sebe pa sam se vratio rukometu, kaže Kim Ekdal Du Rietz koji je u devet mjeseci prošao tridesetak država svih kontinenata

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom
U SUBOTU ZA PETO MJESTO

Kauboji složni: Dobiti Švedsku i završiti ovaj SP s osmijehom

Šveđane znamo, igrali smo s njima dvije prijateljske utakmice prošle godine. Dobili su nas u Splitu, sad im se želimo revanširati. Moramo pronaći snage i pobijediti za kraj, rekao je Lino Červar
Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...
RUKOMETNI MISTER

Vranković: Htjeli su me, ali u svijetu manekena ima svega...

Jakov Vranković nije tipičan rukometaš. Shvatio je da je dobro u životu imati i plan B. Zato je i uzeo knjige u ruke i završio Kineziološki fakultet, a stigao je i do natjecanja ljepote na kojemu je pobijedio