Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bijeg od prvog mjesta: Englezi već znaju kako se kalkulira...

None Foto: Christian Charisius/DPA/PIXSELL

Bolje je ne biti prvi u skupini, jer pobjednik ide u osmini finala na drugog iz skupine smrti, gdje su Njemačka, Francuska i Portugal. Hoće li Hrvatska i Engleska u tom smjeru kalkulirati? Treba li Dalić ući s tom mišlju?

S kim se križamo?, bilo je prvo pitanje nakon ždrijeba Eura 2020. i saznanja da će se Hrvatska za nokaut fazu boriti s Engleskom, Češkom i nekim iz playoffa (Norveška, Srbija, Izrael ili Škotska).

Odgovor je stigao vrlo brzo... i bio je najgori mogući. Hrvatska je u dijelu ždrijeba sa skupinom smrti. Ako osvoji prvo mjesto, odmah u osmini finala ide na drugog u konkurenciji Njemačke, Francuske i Portugala!

IZVOLITE, GOSPODO ENGLEZI Vatreni, bolje je biti drugi nego prvi: Idemo na 'skupinu smrti'

OK, bedasto je reći da Hrvatska (ili bilo tko drugi) treba pustiti utakmicu Englezima. Engleskoj koja je opet moćna, koja je prema kladionicama prvi favorit Eura 2020.

Zato je možda bolje pitati se hoće li Englezi na Euru kalkulirati. Jer ruku na srce, svima nam je prošla kroz glavu pomisao da je bolje ne osvojiti skupinu u Londonu i Glasgowu. Da je bolje biti drugi.

 

Ma i izbornicima i igračima, budite sigurni. Iako naravno neće o tome govoriti...

Eh sad, problem je što Engleska i Hrvatska igraju u prvom kolu (a ne trećem) i što i drugo i treće mjesto u skupini vodi na Francuze, Nijemce ili Portugalce, ali u četvrtfinalu.

Foto: wikipedia

Hrvatska se nikad nije na velikim natjecanjima našla u poziciji da kalkulira jer joj poraz otvara lakši ždrijeb. Engleska jest. Baš prije dva ljeta u Rusiji.

Englezi su bili u skupini s Belgijom, oba su favorita odradila svoje u prva dva kola protiv Paname i Tunisa, a onda je postalo jasno da će pobjednik skupine u osmini finala na Japan, ali potom na Brazil pa Francusku, dok je drugo mjesto donijelo Kolumbiju u osmini finala, pa Švedsku i Hrvatsku.

New Year Honours List 2019 | Autor: Adam Davy/Press Association/PIXSELL Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL

Obje su momčadi na teren poslale rezerve, Southgate je odmarao Kanea, Allija, Walkera, Sterlinga, Trippiera..., a Belgija je i bez Edena Hazarda, De Bruynea, Lukakua, Kompanyja, Mertensa... pobijedila 1-0 golom Januzaja i poslala se u teži dio ždrijeba, nakon utakmice u kojoj se Englezi nisu nešto ubijali od želje.

VRIJEDNI PAPIRIĆI Kako na Euro: 'Stati u red' za ulaznice na stranicama Uefe

Pravda je djelomično bila zadovoljena jer isti su se rivali našli u borbi za treće mjesto i Belgijci su osvojili broncu.

Gareth Southgate opet ima priliku kalkulirati. I zato ih "vatreni" opet trebaju 'maznuti'! Pa ćemo se lako baviti kalkulacijama u zadnjem kolu, kad nama dolazi nominalno najslabiji suparnik u skupini, a Englezi idu na Čehe.

Komentari (46)
  • Sjećam se kada smo na rukometnom prvestvu igrali najbolji rukomet, pomeli smo sve u skupini i nismo htjeli kalkulirati i došli smo na Francuze koji su nas izbacili, na kraju smo zbog tog poraza bili 5. s 9/10 pobjeda. Ima jedan primjer kada smo kalkulirali, na prvenstvu vaterpola, namjerno smo u skupini izgubili kako bi u četvrtini finala izbjegli Srbe, na kraju su nas Srbi pobjedili uvjerljivo u finalu, međutim vratili smo se sa srebrom jer smo kalkulirali. Treba iz ovoga izvuči pouku, idemo pobjediti Engleze, a zadnje kolo idemo kalkulirati kako bi si napravili što lakši ždrijeb. Rezultat se pamti.

    2. 12. 2019,   12:11
  • Nema kalkulacija, treba izvaditi mda van i u glavu, kalkulacije ti prije ili poslije dođu na naplatu

    2. 12. 2019,   11:44
  • Zašto kalkulirati?? pa ja navijam da portugal bude u toj skupini drugi a mi u našoj prvi pa da im vratimo za 2016.

    2. 12. 2019,   12:49