Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bila je senzacija Indian Wellsa, a sad je u finalu Rogers Cupa

None Foto: Dan Hamilton/REUTERS/PIXSELL, Frank Gunn/Press Association 3

Nakon 40 godina Bianca Andreescu postala je prva Kanađanka u finalu domaćeg turnira u kojem će igrati protiv Serene Williams ili Čehinje Marie Boužkove

Krivo bi bilo reći da je senzacija. Senzacija je bila kada je početkom ožujka osvojila Indian Wells, a samo nekoliko mjeseci ranije, u listopadu, bila miljama od teniskog vrha kao 243. tenisačica svijeta.

Danas, pet mjeseci nakon najvećeg pehara u karijeri koji je osvojila u kalifornijskoj pustinji, Bianca Andreescu (19) više nije ni toliko iznenađenje na najvećim svjetskim pozornicama koliko god tako izgledao njen ulazak u finale Rogers Cupa u Torontu. U susjedskom derbiju zaustavila je Amerikanku Sofiju Kenin (6-4, 7-6 (5)) i njen definitivno najbolji tjedan života.

- Prošla sam puno toga kroz posljednja dva mjeseca i mogu samo reći da sam sretna što sam opet na terenu. U finalu sam Rogers Cupa - rekla je uplakana Kanađanka, koja neodoljivo podsjeća na Belindu Benčić, malo zakompliciravši stvari nakon što je u trećem setu ispustila 5-2.

Prva nakon 40 godina

- Drago mi je što sam uspjela sve završiti u dva seta jer sam bila jako nervozna. Rekla bih da je ovo i veće nego osvajanje Indian Wellsa.

Ako njeno ime i prezime nakon "petog" Grand Slama niste previše puta vidjeli i čuli, to nije zbog manjka rezultata. Odigrala je još kasnije Miami pa zbog ozljede ramena pauzirala do Roland Garrosa. Pariz se pokazao kao prebrz povratak, ponovno je morala pauzirati zbog istog problema da bi se sada opet vratila u punom sjaju.

I nakon 40 godina postala prva Kanađanka u finalu domaćeg turnira u kojem će igrati protiv Serene Williams ili Marie Boužkove. Godine 1969., kada se turnir još zvao Canadian Open, to su bile dvije, Faye Urban i Vicki Berner. Već je sada osigurala premijerni status Top 20 igračice od sljedećeg tjedna, a malo je onih koji ne žele da i Serena finale kako bi nedjeljni spektakl bio zagarantiran...

Komentari (8)
  • Di je senzacija mala crnkinja?

    11. 8. 2019,   01:08
  • Molim 24 sata da napisu da je svako komentiranje podlozno cenzuri kao u doba Staljina tako da komentatori budu upoznati da je kazna kao " dobro jutro" na ovom portalu!

    11. 8. 2019,   00:29
  • Daj koga briga

    10. 8. 2019,   23:11