Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bile smo bolje, izgubile smo zbog svojih glupih grešaka'

None Foto: Uroš Hočevar/IHF

Hrvatske rukometašice su jučer izgubile od Brazila nakon što su vodile 6 razlike u razigravanju od petog do osmog mjesta na SP-u i za 7. mjesto će igrati s Angolom

Hrvatksa ženska rukometna reprezentacija izgubila je u nevjerojatnoj utakmici protiv domaćina Brazila 32-31. Hrvatice su vodile čak šest razlike u prvom i pet razlike u drugom poluvremenu, no pred kraj utakmice Brazilke su napravile veliki preokret.

- Ne mogu reći da smo bili bolji jer smo izgubili, ali osjećaj je da smo bile bolje. No zbog svojih glupih grešaka u napadu i slabije obrane dozvolile smo davali ih šanse da istrče kontrei zbog te loše obrane smo im dale da dobiju utakmicu. Ma, neke stvari se nisu smjele dozvoliti - rekla je Dijana Jovetić nakon utakmice.

Iz riječi naših djevojaka dalo se uočiti veliko razočaranje, a i čini se kako ne funkcionira sve kako treba. Vidjelo se to u posljednjem napadu za izjednačenje koji smo igrali s dvije igračice više.

- Ne znam što se dogodilo. Vidjela sam rupu i utrčala na pivota, možda nisam trebala utrčati, no mislim da je i srednji (Tatari) mene morao vidjeti - dodala je Jovetić jasno dajući do znanja da se očito nije razumjela s Tatari.

Upravo je hrvatska kapetanica Miranda Tatari opet bila među boljim hrvatskim strijelcima sa četiri gola, no i ovaj put zahvaljujući brzopletim potezima i neprisiljenim pogreškama nije odvela Hrvatsku do pobjede. Baš je ona bacila posljednju loptu u aut i podsjetila na Kopljara u utakmici Zagreba i Barcelone.

- Ne znam ni sama što bih rekla, još mi je vruća glava. Umjesto da ih zgazimo do kraja, mi padnemo. Ideja je u zadnjem napadu bila da igramo s dva pivota, a Dijana je trebala ostati široko na krilu. Došlo je do nesporazuma, a akciju smo trebali završiti na desnoj strani. Dijana je bespotrebno utrčala na pivota, a ja sam bacila loptu u aut. Preuzimam odgovornost na sebe, no bio je to jednostavno nesporazum. Ma nije to razlog što smo izgubili, morali smo ih razbiti dok smo imali šest razlike - priča Tatari.

U hrvatskim glavam očito se nije dogodio onaj 'klik' o kojem je toliko pričao izbornik Canjuga. Hrvatska će tako na kraju igrati za sedmo mjesto protiv Angole, a susret je na rasporedu u nedjelju u 14.45 sati po hrvatskom vremenu. 

- A ništa, nadam se da ćemo dobiti Angolu i otići kući bar malo sretnije - zaključila je Jovetić.

Komentari (4)
  • cure nema zime idemo dalje..cilj je svejedno ostvaren..predolimpijski turnir je tu idemo se spremit za to i onda pravac london..puno sreće vam želimo

    17. 12. 2011,   14:23
  • činjenica je da se našim ženskama ne može ništa objasniti da one tako i odigraju....izbornik kaže jedno, a one to zaborave u roku keks i odigraju na svoj stoti način...puno ljudi koji su trenirali ženske momčadi su rekli da taj ženski mentalni sklop jednostavno čovjek ne može razumijeti...kažeš im jedno, a njima u glavi nešto drugo

    17. 12. 2011,   14:04
  • Marković i ovdje radi........

    17. 12. 2011,   13:12