Obavijesti

Sport

Komentari 37

Pratite 'stream': Slaven Belupo i Osječani igraju za polufinale

Pratite 'stream': Slaven Belupo i Osječani igraju za polufinale
1

Za utakmicu sa Zagrebom kapetan Goran Milović sam se isključio, no u momčad se vraćaju Velasquez i Sušić, dok Dražen Madunović neće imati Matiasa Šulca

VIDEO

Hajduk će danas (17 sati, ArenaSport 3) u Kranjčevićevoj odigrati drugu utakmicu sa Zagrebom u samo pet dana. Ovaj put ulog je plasman u polufinale Kupa. Nema Gorana Milovića, koji je drugim žutim kartonom u subotu sam sebe eliminirao iz ovog okršaja, ali vraćaju se Sušić i Velasquez.

- Dobro je imati opciju više, jer nas čeka i vrlo važna utakmica u subotu. Važno je proći, ali i sačuvati što više energije i koncentracije za subotu. Mislim da se ne može staviti na vagu koja je od ove dvije utakmice važnija, iz obje želimo izvući maksimum - rekao je trener Hajduka Damir Burić, kojeg brine umor igrača.

- Pokazalo se ovoga ljeta, kad smo igrali u ritmu dvije utakmice tjedno, da nismo imali dovoljno vremena za regeneraciju. Imamo malo igrača i mogućnosti promjena... Nadam se da ćemo smoći snage odmoriti se.

S druge strane Zagreb je u velikim problemima ove sezone. Posljednja su momčad na tablici Prve HNL sa samo osam bodova i plasman u polufinale Kupa bila bi velika stvar za Medića i njegove igrače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga i ne čudi što su se 'pjesnici' naljutili na vijesti iz Splita kako Gabrijel Boban na zimu seli u Hajduk odaslane 'slučajno' pred ove dvije utakmice.

- Siguran sam da ta vijest neće ni za milimetar pomutiti Bobana u igri, dapače. Poznato je da jedino pravim pristupom, pogotovo u takvoj utakmici, igrač učvršćuje svoje pozicije kod onoga tko ga želi dovesti - rekao je Zagrebov trener Dražen Madunović.

U subotnjoj utakmici Hajduk je u Kranjčevićevoj pobijedio 2-0, a Boban je igrao cijelu utakmicu bez značajnijeg učinka. Danas je prilika da Zagreb spasi prvi dio sezone jer plasman u polufinale Kupa svakako bi bio velik uspjeh.

Osijek bez pobjede u Koprivnici osam i pol godina

A prije Zagreba i Hajduka na teren će u Koprivnici Slaven Belupo i Osijek (15.30 sati). Osim što će se boriti za polufinale Kupa, Osijek ide i po prekid negativnog niza.

Naime, Osijek je posljednji put u Koprivnici pobijedio davnog 12. svibnja 2007. Nevjerojatan post dug osam i pol godina Zoran Zekić pokušat će prekinuti s malo izmijenjenim sastavom. Neke igrače će odmarati, drugi su ozlijeđeni i spremaju se za nastavak borbe u HNL-u gdje Osijek vodi grčevitu borbu upravo s današnjim protivnikom.

No slična je situacija i u Slavenu gdje Željko Kopić zbog sitnih ozljeda također ne može računati na neke važne igrače. Ako ništa drugo međusobna statistika protiv današnjeg protivnika ipak je na strani njegova kluba, posljednjih 12 utakmica protiv Osijeka u Koprivnici Slaven nije izgubio.

Prijenos utakmice između Slaven Belupa i Osijeka, osim na stranicama HNS-a, možete pratiti na portalu 24sata kojeg donosimo u suradnji s tvrtkom VOX - nogomet d.o.o.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem