Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bili smo jako loši! Neki igrači skroz su podbacili i razočarali'

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bio sam utučen nakon naše utakmice, a onda smo mi treneri išli gledati Engleze i Francuze. Oni kao da su igrali drugi sport u odnosu na nas, pitam se kako ćemo se nositi s njima, kaže Cvita

Debakl "mini vatrenih" na startu Eura do 21 godine u San Marinu protiv Rumunjske (4-1) uživo je gledalo 20-ak naših trenera koji imaju PRO licenciju. Među njima je bio i donedavni trener Istre Igor Cvitanović (48).

- Od Rumunjske smo napravili čudo reprezentaciju. Oni jesu uigrani, ali mi smo im pomogli svojim greškama. To je bilo baš jako loše - rekao nam je Cvita jutro nakon utakmice.

- Posebno me razočarao pristup nekih naših igrača. Ne bih o imenima jer Europsko prvenstvo još traje, ali jednostavno su pojedinci potpuno podbacili - dodao je.

 

Svjestan je da će se puno toga morati promijeniti već u petak, kad idemo na noge Francuzima koji su pobijedili Englesku nakon preokreta u Ceseni (2-1).

- Nakon naše utakmice bio sam utučen, a onda smo gledali Engleze i Francuze. Pitam se kako ćemo se nositi s njima kad se nismo mogli nositi s Rumunjima - kaže Cvita i dodaje:

- Pazite, to je bio sjajan nogomet. Pa prvo pogrešno dodavanje na toj utakmici vidio sam u 60. minuti! Englezi nisu imali nijedno zaleđe na utakmici, a valjda su 300 puta gurnuli loptu u dubinu. To je bio sjajan nogomet.

Izbornik Nenad Gračan morat će probuditi momčad.

- Jasno je da neće biti dobro ako pristup bude isti kao protiv Rumunja. Oni su odlična momčad i mi moramo biti potpuno drugačiji u tom susretu. Kao da su Englezi i Francuzi sinoć igrali drugi sport u odnosu na nas - zaključio je Igor Cvitanović.

Komentari (15)
  • Ljudi moji da se ne lažemo više i ne mažemo si oči, izbornička struktura u svim selekcijama, ponavljam svim uključujući i seniorsku je toliko loša da si to zamisliti ne možete, sam sam igrao u jednoj od tih selekcija pa vjerujte znam što govorim..o Gračanu je suludo i govoriti, čovjek je kao igrač bio okej, ali kao stručnjak je 0! Ova generacija u kojoj su mi neki momci posebno dragi je jedna od najboljih koju smo imali, i onda genije trenerski ne zna gdje da koga stavi a kamoli da ima viziju igre, Rumunjska nas je zgazila kao plitak potok...ponavljam problem je u svim mladim selekcijama jer kod nas i dalje vrijedi ona, bio je dobar igrač biti će i dobar trener, a vama novinari zadatak, provjerite kolike plaćurine imaju izbornici za svoje smijesne rezultate i tko ih gura na ta mjesta

    19. 6. 2019,   11:43
  • Veliki strucnjak buhahaaahaha

    19. 6. 2019,   10:43
  • Veliki strucnjak, ali samo na rijecima. Ako cemo tako gledati onda sam i ja strucnjak.

    19. 6. 2019,   10:20