Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Bili' uzeli kapetana Dugopolja: 'Znamo kako ćemo bez Ercega'

'Bili' uzeli kapetana Dugopolja: 'Znamo kako ćemo bez Ercega'
1

Razgovaram na svakodnevnoj bazi sa sportskim direktorom, vrlo brzo ćemo dočekati prva pojačanja. Imam ideju kako i što raditi i na popravljanju tjelesne kondicije i taktike, rekao je Hajdukov trener

VIDEO

Trener Hajduka Željko Kopić i kapetan momčadi Zoran Nižić obratili su se javnosti uoči početka priprema za nastavak sezone.

- Počeli smo s testiranjima na Kineziološkom fakultetu i na Poljudu, do kraja tjedna smo na Poljudu, nakon toga ćemo odigrati prijateljsku utakmicu s Varteksom, te se potom selimo u Tursku. U srijedu će nam se priključiti Hamza, Ohandza i Futacs, priključili smo nekoliko mladih igrača iz B momčadi, s nama je i kapetan Dugopolja Stanko Jurić, naši skauti su nam signalizirali da je on taj koji zaslužuje pozornost i zbog toga je tu - kazao je Kopić, kome je na raspolaganju 26 igrača.
 
To su: Hugo Almeida, Toma Bašić, Petar Bosančić, Domagoj Bradarić, Gustavo Carbonieri, Ivan Delić, Andre Fomitschow, Savvas Gentsoglou, Ivo Grbić, Ardian Ismajli, Josip Juranović, Franko Kovačević, Zvonimir Kožulj, Karlo Letica, Borja Lopez, Hysen Memolla, Darko Nejašmić, Zoran Nižić, Josip Radošević, Ahmed Said Said, Dante Stipica, Michele Šego, Edin Šehić, Tonio Teklić, Fran Tudor, te kapetan Dugopolja Stanko Jurić.
 
Hoćete li zbog odlaska Ercega preći na sustav 4-4-2?
 
- Prije svega želio bih mu se zahvaliti na svemu što je dao, te zaželjeti puno sreće u nastavku karijere. Vidjet ćemo što će biti u prijelaznom roku, tek je započeo, a što se tiče sustava, dosta smo i do sada mijenjali, osnovni zahtjev je kvaliteta igračkoga kadra i momčadska igra, bez obzira u kojem sustavu.
 
Na kojim pozicijama se želite pojačati?
 
- Razgovaram na svakodnevnoj bazi sa sportskim direktorom, vrlo brzo ćemo dočekati prva pojačanja. Imam ideju kako i što raditi i na popravljanju tjelesne kondicije i taktike, i to ćemo nastaviti i tijekom natjecateljskog razdoblja, ali i ljeti.
 
Koji su vam ciljevi za proljeće?
 
- Ciljevi koji su postavljeni pred nas su i rezultatski i igrački. Što se tiče rezultata, napravit ćemo sve što treba da osvojimo što više bodova, da to bude kvalitetan start u prvenstvo, te uz to i finale kupa, jer želimo osvojiti trofej. Što se tiče igrača, želimo uključiti mlade igrače da nam pokažu koliko mogu. Želimo kroz proljeće napraviti pravu pripremu i atmosferu za ono što nas čeka na ljeto.
 
Hoćete li Ercega mijenjati iz unutarnjih rezervi ili ćete u kupnju novog igrača?
 
- Nikad nisam pristalica ultimatuma i omče oko vrata sportskom direktoru. Imamo kvalitetan kadar, neću inzistirati da netko dođe samo zato da nekoga dovedemo i potpišemo, nego da zajedničkim skautingom nađemo i dovedemo najbolje što možemo. Ako ne, imamo dovoljno kvalitete u kadru i napravit ćemo sve da se posložimo na pravi način.

Nema Josipa Bašića na popisu, je li on ozlijeđen ili još uvijek nije u kadru zbog kvalitete?

- Razgovarao sam s voditeljem akademije, uzeli smo u obzir kvalitetu rada, godište igrača... Ako smo uzeli Šegu, ne znači da ne razgovaramo i o Palaversi, Bajiću..., pa čak i oni koji kreću s B momčadi su u kombinacijama. Ovako je po nama najbolje, ali to ne znači da oni koji su u B momčadi nisu na našem radaru.
 
Jandrek?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- On je blizu posudbe, otići će u sredinu gdje će imati kvalitetnu minutažu i priliku.
 
Hajduk je gladan rezultata, jeste li se spremni na dugoročan rad?
 
- Teško je treneru Hajduka pričati o dugoročnim projektima, ha, ha, ha... Ja sam od prvoga dana došao da se bacim na glavu, idemo korak po korak, trening po trening, utakmicu po utakmicu..., radim kao da ću ostati dugo, ali imamo i kratkoročni, srednjoročni i dugoročni plan. Kamo sreće da mi ispunimo zahtjeve i ambicije u ovoj sezoni i najbolje se pripremimo za sljedeću, te da se potučemo za EL, kup i prvenstvo. Ja od toga ne bježim, ali svaka sljedeća utakmica determinira ono što će se događati u budućnosti.

Kapetan Zoran Nižić pojavio se na prozivci, iako se već neko vrijeme špekulira o interesu Sampdorije, koja je navodno za njega spremna ponuditi Hajduku dva milijuna eura.
 
- Dobro smo se odmorili, jedva čekamo početak priprema da se maksimalno spremimo za nastavak sezone.
 
Koliko ste psihički još uvijek u Hajduku, obzirom na brojne ponude?
 
- Prioritet je prije svega večerašnji trening. Ja sam igrač pod ugovorom i razmišljam samo o treningu. Nikad se nisam previše bavio budućnošću, pa neću ni sada.
 
Je li vam želja na kraju sezone podići pehar?
 
- To bi nakon par godina bez trofeja za mene bila čast. Težimo tome, imamo još dvije utakmice u kupu koje ćemo vjerujem uspješno odraditi, svi se nadamo osvajanju kupa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub