Obavijesti

Sport

Komentari 26

Bilić Englezima: Luka Modrić je definitivno najbolji igrač SP-a

Bilić Englezima: Luka Modrić je definitivno najbolji igrač SP-a
1

Hrvatska će biti najveći test za Engleze jer imamo kvalitetne igrače na cijelom terenu. Niste se još suočili s tim na ovom SP-u. Imamo jedan od najboljih veznih parova na svijetu Modrić - Rakitić, kaže Slaven Bilić

VIDEO

Čekali smo ovo 20 godina. Ne moram posebno ni napominjati da su obje momčadi spremne dati sve od sebe u ovoj utakmici, baš sve. Bit će to nervozna i teška utakmica jer i jedni i drugi su patili na posljednjim natjecanjima. Hrvatska je plakala na zadnjim natjecanjima, no sada smo iskusniji i došli smo u dio natjecanja gdje smo spremni na sve, rekao je Slaven Bilić za engleski Telegraph.

A čovjek koji je kao izbornik s Hrvatskom srušio Englesku te u Premiershipu vodio West Ham idealan je sugovornik prije utakmice generacije.

Ćiro: Pa Vrsaljko ni u ludilu ne smije nastupiti protiv Engleza!
Ćiro: Pa Vrsaljko ni u ludilu ne smije nastupiti protiv Engleza!

- Iako ste puno veći od nas, ne može se reći da je ovo veće postignuće za nas nego za vas jer smo mi i prije 20 godina bili u polufinalu. U najmanju ruku jednako smo uspješni. Da vam budem iskren, mislim da još nismo vidjeli najbolje ni od Hrvatske, ni od Engleske na ovom Svjetskom prvenstvu, pogotovo u zadnje dvije utakmice - smatra Bilić te nastavlja:

- Protiv Argentine smo odigrali najbolje, no nakon toga smo pokazali nešto što ova generacija prije nije imala. Nikad nismo pobjeđivali u takvim utakmicama, teškim i ružnim, uvijek smo morali biti puno bolji od protivnika, igrati lijepi nogomet da bismo pobijedili. A sada smo pokazali da možemo pobijediti i na ovakav način.

Zna Slaven i gdje leži ključ naše igre.

- Hrvatska će biti najveći test za Engleze do sada jer imamo doista kvalitetne igrače na cijelom terenu, a posebno u veznom redu. Niste se još suočili s tim na ovom SP-u. Imamo jedan od najboljih veznih parova na svijetu Modrić - Rakitić, a imamo i Brozovića, Kovačića... Vezni red je uvijek najvažniji za momčadi koje vole imati loptu u nogama. I jedni i drugi volimo se nadigravati, no Englezi mogu igrati i prilično direktno dok mi volimo dominirati u posjedu lopte. Imamo igrač svjetske klase koji su se spremni žrtvovati u obrani i raditi prljav posao.

Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju
Kako bez Vrsaljka: Čarli u prvih 11? Dalić razmišlja i o Jedvaju

Kao i ostatak nogometnog svijeta, i Slaven je istaknuo kapetana Hrvatske.

- Luka Modrić najbolji je igrač i najkompletniji veznjak SP-a. No, teško je meni suditi o Luki jer ja to govorim već godinama. Poseban je, jedinstven igrač. On pokreće momčad, radi u obrani, pritišće suparnika, ima sjajnu kratku i dugu loptu, asistira, osvaja teren, zna ubadati s loptom i zabijati golove. Vođa je i preuzima odgovornost, Luka je srce ove momčadi. I nema uopće veze što je osvojio četiri Lige prvaka jer je i dalje jedan od najgladnijih nogometaša na ovom SP-u. A kad to dodati njegovoj kvaliteti i poniznosti dobijete najboljeg igrača SP-a. Definitivno!

Bivši izbornik pun je riječi hvale za našu drugu zvijezdu, ali i ostale naše igrače.

- Pogledajte samo kako Ivan Rakitić igra, pogotovo protiv Argentine. Često imate velike igrače koji pokušavaju sve zadiviti na velikim natjecanjima. No njih dvojica nisu takvi, oni su ponizni i u tome je ključ uspjeha. Rebić je do sada naš najbolji napadač na SP-u. Brz je, jak i nitko zapravo nije očekivao da će odigrati ovakav SP. Subašić je bio briljantan, pogotovo na penalima, a Vida i Lovren su uz Yerryja Minu, Davinsona Sancheza, Josea Gimeneza i Diega Godina najbolji braniči na SP-u.

Englezi drhte! Protiv Hrvatske sudi Turčin kojeg baš i ne vole
Englezi drhte! Protiv Hrvatske sudi Turčin kojeg baš i ne vole

Od Engleza je očekivao puno.

- Nisam iznenađen njihovim igrama. Nisam bio siguran da će doći ovako daleko, no već nakon utakmice s Tunisom rekao sam da takve pobjede ujedinjuju momčad. Imate mladu momčad koju sjajno vodi Southgate, a kad Kane onako zabija, možete puno.

Na kraju je pokušao predvidjeti i ishod te je upozorio Hrvatsku.

- Engleska mladost igra jako važnu ulogu, oni jednostavno uživaju u nogometu. I zato, šanse su 50:50 - zaključio je Bilić.

VIDI OVO!  KVIZ: Koliko znaš o Svjetskom prvenstvu?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske