Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bilić: Lovren bi mogao biti klasa Ćorluke ili R. Kovača

Bilić: Lovren bi mogao biti klasa Ćorluke ili R. Kovača
1

Radio postaja Monte Carla intervjuirala je Bilića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, a tema razgovora bio je mladi Dejan Lovren.

VIDEO

Radio postaja Monte Carla telefonski je intervjuirala izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Slavena Bilića, a tema razgovora bio je Dejan Lovren. Lovren, branič zagrebačkog Dinama, navodno bi se ovih dana trebao preseliti u redove Lyona, a postaja RMC piše da je transfer vrijedan 9.5 milijuna eura. Intervju je objavljen na radijskoj web-stranici. Što Vi mislite o dolasku Lovrena, igrača kojeg ste pozvali u reprezentaciju, u Lyon?
- Dejan je mlad igrač kojeg sam u kolovozu pozvao da nam se priključi, što je iznenadilo i ljude u domovini. Igra drugu sezonu na visokom nivou, a prošao je mlade hrvatske selekcije. Ove je sezone pokazao velik igrački napredak i zaista igrao dobru obranu za Dinamo. Riječ je o velikom talentu.
Koje su mu najveće odlike?
- Brz je i ima sjajne fizičke sposobnosti, te dobro igra glavom. Trebao bi se razviti u igrača kakvi su Ćorluka, Kovač ili Tudor. Ima klasu. Nema iskustva, ali mislim da Lyon radi dobar posao. Iako poprilično košta, mislim da će se isplatiti Lyonu odmah i u budućnosti.
Je li bolji u sredini ili na desnoj strani obrambenog reda?
- Može igrati na obje pozicije. Za reprezentaciju je debitirao više desno, ali mu je prirodna pozicija ona centralnog braniča. Po mojem je mišljenju tu bolji.
Lovrena su tražili mnogi europski klubovi, a on se opredijelio za Lyon. Je li, po Vašem mišljenju, dobro postupio?
- Sjajno. Lyon je ponajbolji europski klub i vrlo dobro poznat u Hrvatskoj kao stalni sudionik Lige prvaka. Najbolje za Lovrena u tom potezu je što klub veliku pažnju posvećuje mladim igračima koje kupuje i uparuje ih s iskusnima, poput Crisa. Moje je mišljenje da je Lyon sjajan izbor za potpis.
Može li Lovren igrati zajedno s Crisom?
- Može. Znam da u Lyonu vlada velika konkurencija, ali i u njoj Lovren ima šanse da uspije uz Crisa, koji mu može pomoći iskustvom i vodstvom. Igrači si moraju pomagati jer nikada ne znate što nogomet donosi. Dugo znam Lovrena, a moj je sud da on može vrlo brzo postati igrač vitalne važnosti za Lyon - zaključio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu