Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bilić Rusima: Nismo Engleze dobili zbog vas, nego Hrvatske

Bilić Rusima: Nismo Engleze dobili zbog vas, nego Hrvatske
1

Slaven Bilić i njegovi Vatreni koji su 2007. godine pobijedili Englesku i dalje su veliki heroji u Rusiji. No, sada im je Nane priznao kako tada oni nisu pobijedili zbog Rusije već zbog Hrvatske...

VIDEO

Bilić je jedan od najpopularnijih Hrvata u Rusiji. U našoj zemlji smo još uvijek zahvalni njemu i cijeloj Hrvatskoj na 2007. godini. Tada su Hrvati u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo pobijedili Englesku te tako otvorili Rusima put prema Euru, započeo je jedan novinar ruskog Sport Expressa svoj članak u kojem je imao intervju s Nanetom. 

I uistinu jest tako. 21. studenog 2007. godine na Wembleyu se igrala utakmica posljednjeg kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igralo godinu dana kasnije.

Hrvati su u London došli bez prevelikog pritiska jer su već osigurali plasman na taj Euro dok su Englezi morali pobijediti. No za njih je uslijedio šok i Vatreni su uraganski ušli u utakmicu te su već nakon 14 minuta imali 2-0, a golove su zabijali Niko Kranjčar i Ivica Olić. Međutim, Englezi se nisu predavali i u 56. minuti je Lampard sigurno realizirao penal te tako smanjio rezultat, a onda je devet minuta kasnije Crouch poravnao rezultat. 

Iako su Englezi vjerovali kako će doći do potpunog preokreta, to se ipak nije dogodilo i Mladen Petrić je u 77. minuti poslao bombu u mrežu Engleza koju Scott Carson nikako nije mogao obraniti. 

Toj pobjedi su se osim Hrvata izuzetno jako obradovali i Rusi koji su zahvaljujući nama ipak otputovali na Europsko prvenstvo, a onda su počeli s opjevavanjem naše reprezentacije i Slavena Bilića.

I sada, nepunih 11 godina nakon te utakmice, Rusi su i dalje zahvalni na svemu te su odlučili popričati s Bilićem o toj utakmici. 

- Sjećam se tog dana. Bila je to jedna od najvećih pobjeda u povijesti Hrvatske. Pobijedili smo Englesku na njezinom terenu, u utakmici u kojoj su joj bodovi bili nužni. Stizale su tada zahvale iz Rusije, dobili smo mnogo pisama, a Pletikosa i Olić koji su tada igrali u Rusiji dobili su posebne čestitke - rekao je Bilić te priznao kako Vatreni to nisu napravili zbog Rusije već zbog Hrvatske. 

- No, lagao bih kad bih rekao da smo to napravili zbog Rusije. Napravili smo to zbog Hrvatske.

Osim toga, Nane se dotakao i utakmice između Hrvatske i Rusije koja će se igrati u subotu u Sočiju, a rekao je kako je to podjednaka utakmica i da obje reprezentacije imaju jednake šanse za pobjedu. 

- To je 50:50 utakmica. Apsolutno. Kad bi se recimo prvenstvo igralo u Njemačkoj, tada bi možda Hrvatska bila favorit. Na papiru naša momčad je jača, ali i vi imate prednosti. Ruska reprezentacija je odlično organizirana. Zbog toga je porazila Španjolsku, ali pokazala je protiv Saudijske Arabije i Egipta da je u stanju zabijati golove.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske