Obavijesti

Sport

Komentari 34

Bilić: Žena mi je rekla da sam dosadan, naporan dok ne radim

Bilić: Žena mi je rekla da sam dosadan, naporan dok ne radim
1

Slaven Bilić dao je veliki intervju za Guardian u kojem je pričao o drugoj strani svojeg života, onoj izvan nogometa. Bivši poslovi, malo o Hrvatskoj, period kada je bio bez posla...

VIDEO

Slaven Bilić proživljava jedne od najboljih dana u trenerskoj karijeri. Otkad je stigao u West Bromwich Albion, događaju mu se samo dobre stvari pa je nakon 17. odigranih kola prvi u Championshipu sa samo jednim porazom u ligi!

Najnovija žrtva sjajnog WBA bila je Sheffield Wednesday (2-1) u utakmici u kojoj je Filip Krovinović igrao do 81. minute.

Pokretanje videa...

00:05

A uoči utakmice, Bilić je dao veliki intervju za Guardian u kojem je pričao o drugoj strani svojeg života, onoj izvan nogometa. Hrvatski stručnjak je za Engleze govorio o prijašnjim poslovima, pričao je o Hrvatskoj kao i nekim stvarima iz privatnog života.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dobri smo u kolektivnim sportovima. Kad si dijete, moraš pronaći neki svoj put i moraš razmišljati više nego što mora razmišljati neko ovdašnje dijete. Ne kažem da djeca ovdje sve dobiju na pladnju, ali u Hrvatskoj i dalje moraš gledati u svim smjerovima kad prelaziš cestu, iako se nalaziš na pješačkom prijelazu. U zapadnoj Europi nije te briga, samo hodaš - rekao je Bilić pa nastavio:

Rotherham United v West Bromwich Albion - Pre-Season Friendly - New York Stadium

- Ako ste dobar učenik u školi, pokušavaju vas učiniti što empatičnijim. Ja sam bio dobar u školi, ali u razredu sam morao pomoći nekome tko nije bio dobar. Morao sam provoditi vrijeme s njim, morao sam ga naučiti pisati ako je imao problema. U zapadnoj filozofiji one najbolje se izolira da budu zajedno. To vas čini boljim individualcima. U ovakvim sportovima, 11 protiv 11, sve se svodi na suradnju i osjećaj zajedništva.

I prije nego je sjeo na klupu WBA vladala je velika euforija. Nakon 17 odigranih kola, čelnici i navijači u ovom trenutku ne bi potpisali ni Pepa Guardiolu koliko Biliću dobro ide. Pa u čemu je bila tajna?

- Kad sam došao, nisam ih morao buditi. Bili su motivirani. Dobri su sportaši. Ovi momci nisu bili prepuni sebe. Dobro smo započeli. Kad prvih tjedana u predsezoni doneseš neke nove ideje, svi ti vjeruju, ali negdje u dubini oni traže dokaz, a nema boljeg dokaza od rezultata.

Nottingham Forest v West Bromwich Albion - Sky Bet Championship - City Ground

A upravo su 'Baggiesi' bili na vrhu liste želja bivšeg hrvatskog izbornika. Ispričao je sjajan detalj uoči leta za Manchester u travnju gdje se bavio komentatorskim poslom. Kaže, sastavio je popis od osam klubova koje bi volio voditi.

- Ne, nisam stavio Manchester City. Nisam stavio ni West Ham. Na popisu su bila tri engleska kluba, a definitivno je prvi bio West Brom. Bili su tu klubovi iz Turske, Njemačke, Kine, Španjolske i drugih zemalja, a onda sam se vratio kući i potpisao za West Brom te čisteći ruksak pronašao taj papir.

Nakon od otkaza u West Hamu i bez trenerskog angažmana, Bilić je pričao kako je bilo u tom periodu. Ono što je njegova supruga Ivana Đeldum rekla najbolje dočarava cijelu situaciju.

Zagreb: Slaven Bilić s partnericom Ivanom odveo njihovu treću kćerkicu kući Zagreb: Slaven Bilić s partnericom Ivanom odveo njihovu treću kćerkicu kući

- Prvo što kažeš je da ćeš uživati i predahnuti. Ali onda ti reagiraju mozak i tijelo, zapravo si poput ovisnika. Trebaš to, dosadno ti je. Prije nekoliko tjedana pitao sam suprugu: ‘Što misliš, koje je najbolje mjesto u kojem smo živjeli?’ Imali smo privilegiju živjeti na nekoliko sjajnih mjesta. Ali ona je rekla: ‘S tobom mi mjesto nije važno.’ Pitao sam: ‘Kako to misliš?’, a ona je odgovorila: ‘London nije bio dobar za tebe dok si bio pet mjeseci bez posla, s toliko slobodnog vremena. Da bi uživao u životu, tebi treba posao. Zapravo mi je željela reći da sam dosadan i naporan kad nemam posla’ - zaključio je Bilić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska