Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bilićev popis: In Klasnić i Budan, Babić i Vranješ out

None Foto: Sanjin Strukić

Ozljeda Eduarda prisilila je izbornika da pozove dva nova napadača. Na popisu nema dvojice godinama standardnih reprezentativaca

Onih kojih nema nisu otpali, u krugu je još 25 igrača, kao i neki koje pratimo, a dosad nisu bili u krugu momčadi. Molimo se da netko od njih proigra i svojim nas igrama natjera da ga pozovemo, rekao je Slaven Bilić u obrazloženju svoje odluke da s popisa 19 reprezentativaca za prijateljski ogled protiv Škotske (26. ožujka) izostavi Marka Babića i Juricu Vranješa, a na njega uvrsti Igora Budana i Ivana Klasnića.
Povratak Ivana Klasnića nakon problema s bubrezima je očekivan, budući da napadač Werdera igra sve bolje i fizički napreduje iz dana u dan. A i Eduarda više nema u kadru... Konkurenciju u napadu pojačat će i Igor Budan, jedini snažni i visoki napadač u konkurenciji, koji je prije dva dana zabio za Parmu u Seriji A.
- Njih dvojica su povratnici nakon dužih ozljeda. Poziv su i jedan i drugi zaslužili svojim igrama i od njih odmah puno očekujemo - pojasnio je Bilić svoj izbor.
- Naravno da sam sretan, to je za mene velika stvar. Izbornik mi je već prije najavio da bi me mogao pozvati, ali nisam mislio da će to biti već sad - rekao je Ivan Klasnić, koji je posljednji put u reprezentaciji igrao 7. listopada 2006. protiv Andore, kad je i zabio gol.
- Bilo je lijepo gledati reprezentaciju u svim tim velikim pobjedama, uživao sam u podršci koju su mi pružili navijači. Sad imam priliku odužiti im se, jedva čekam.
Babić je prošloga ljeta prešao iz Leverkusena u Betis i ove se sezone nije naigrao. Upravo je manjak minutaže vjerojatno i glavni razlog nepozivanja ovog već godinama standardnog reprezentativca. Jurica Vranješ u Werderu igra puno, ali često je na meti kritika trenera i novinara. Njegova forma, čini se, nije uvjerila Bilića i suradnike da je neophodan za ovu akciju.
Među pozvanima ovoga puta nema ni dvojice braniča - Hrvoja Vejića koji s Tomom još nije krenuo u rusko prvenstvo i Dine Drpića koji je izgubio mjesto u prvoj postavi Dinama. Na popisu su samo dva golmana, nema Vedrana Runje...
- Predsjednik Lensa nas je zvao i molio da ne zovemo Runju za ovu akciju, budući da Lens samo dva dana nakon utakmice igra finale francuskoga kupa i žele svoga prvoga golmana imati na treninzima - pojasnio je Bilić.

HRVATSKA REPREZENTACIJA ZA ŠKOTSKU
GOLMANI: Stipe Pletikosa, Mario Galinović.
BRANIČI: Vedran Ćorluka, Dario Šimić, Robert Kovač, Josip Šimunić, Dario Knežević.
VEZNI IGRAČI: Niko Kovač, Luka Modrić, Darijo Srna, Ivan Rakitić, Niko Kranjčar, Jerko Leko, Danijel Pranjić, Ognjen Vukojević.
NAPADAČI: Mladen Petrić, Ivica Olić, Igor Budan, Ivan Klasnić.

Komentari (10)
  • a gdje je Srećko, ovaj, Boško Balaban?! Ha ha... jedva čekam vidjeti Klasnića u akciji!

    11. 3. 2008,   13:02
  • bole top je kao zlatna rezerva,kad sve propadne onda bole upada da spasi situaciju...ja klasnica nisam nikad bas volio ko igraca al nadam se da bude napravio nekaj...

    11. 3. 2008,   13:05
  • kakav klasnić...evo zore evo dana evo boška balabana!!! balaban je veći killer od klasnića i da silve zajedno...njegova tehnika je impresivna....i zaboravio sam, umjesto niko kovača bi trebao igrat ne ponovljivi JASMIN AGIĆ!!!!!

    12. 3. 2008,   11:46