Obavijesti

Sport

Komentari 48

'Bilo bi najbolje dobiti Talijane, a želim izbjeći Portugalce...'

'Bilo bi najbolje dobiti Talijane, a želim izbjeći Portugalce...'
1

Sve kombinacije nas ne opterećuju, cilj je isti. Prije preuzimanja reprezentacije rekao sam da želim odraditi cijeli ciklus i da će Euro biti vrhunac mog rada, rekao je Dalić uoči odlaska u Bukurešt...

VIDEO

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić otputovao je u Bukurešt gdje će od 18 sati nazočiti ždrijebu za Europsko prvenstvo 2020. Ovo je prvi turnir koji će se održati u čak 12 gradova, a same računice uoči ždrijeba su bile jako komplicirane. Pa tako primjerice, Belgija već zna da će igrati u skupini s Danskom i Rusijom, a i ostatak ždrijeba je određen automatizmom.

Pokretanje videa...

00:10

Kako god, Hrvatska je smještena u drugoj jakosnoj skupini i svi ćemo s velikom pozornošću gledati gdje će naša reprezentacija igrati na Euru.

Vatreni ždrijeb: Hrvatska je u drugom jakosnom Euro bubnju
Vatreni ždrijeb: Hrvatska je u drugom jakosnom Euro bubnju

- Baza nam je u Rusiji bila od presudne važnosti, imali smo idealna uvjete. Ne bih imao ništa protiv da pripreme odradimo u Hrvatskoj. München i Budimpešta? Za naše navijače bi to bilo idealno, ali ja znam da će nas hrvatski navijači pratiti gdje god da igramo, pa i na drugom kraju svijeta - rekao je Dalić.

Od reprezentacija iz prve jakosne skupine, Hrvatska može izvući Njemačku, Italiju, Englesku i Španjolsku, a u trećoj jakosnoj skupini možemo izvući Portugalce koji su nas rastužili 2016. godine nakon što su nas izbacili u osmini finala Eura, a može se reći da su danas i puno jača reprezentacija. 

Evo gdje možete gledati ždrijeb za Euro 2020. iz Bukurešta...
Evo gdje možete gledati ždrijeb za Euro 2020. iz Bukurešta...

- Ne bi bilo loše izbjeći Portugal iz treće skupine, dok bi iz prve možda bilo najbolje izvući Talijane. Španjolce i Engleze dobro znamo, igrali smo s njima u Ligi nacija, a u tom rangu su i Nijemci. Sve kombinacije nas ne opterećuju, cilj je isti. Prije preuzimanja reprezentacije rekao sam da želim odraditi cijeli ciklus i da će Euro biti vrhunac mog rada. Sada me čeka puno rada, vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, najviše bismo voljeli da naši trgovi opet budu onako lijepi i sretni kao nakon Rusije - zaključio je izbornik koji je Zagreb napustio u društvu Marijana Kustića i Davora Šukera.

Euro 2020 European Qualifier Draw - Convention Centre Dublin

Kvalifikacijske i prijateljske utakmice naše reprezentacije smo ove godine gledali na Novoj TV, no HTV je u četvrtak na izvanrednoj presici objavio kako su otkupili prava za prijenos Eura 2020., što znači da ćemo na javnoj televiziji gledati susrete naše reprezentacije kao i sve ostale utakmice na turniru, što je slučaj bio i na prethodnim natjecanjima.

Također, ždrijeb skupina iz dvorane Romexpo u Bukureštu ćete moći pratiti od 18 sati u televizijskom prijenosu na programu HTV 1, a putem interneta na HTV-ovoj internetskoj platformi HRTi te portalu Uefa.tv.

Jakosne skupine

1. Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

2: Francuska, Poljska, Švicarska, Hrvatska, Nizozemska, Rusija

3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

4. Wales, Finska, pobjednik play-offa Lige A (Island - Rumunjska vs Bugarska - Mađarska), pobjednik play-offa Lige B (Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska vs Slovačka - Irska), pobjednik play-offa Lige C (Škotska - Izrael vs Norveška - Srbija), pobjednik play-offa Lige D (Gruzija - Bjelorusija vs Sjeverna Makedonija - Kosovo)

Domaćini

  • skupina A (Rim - Baku): Italija
  • skupina B (Kopenhagen - Sankt Peterburg): Belgija, Rusija, Danska
  • skupina C (Amsterdam - Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska, pobjednik play-offa Lige A?
  • skupina D (London - Glasgow): Engleska, pobjednik play-offa Lige C
  • skupina E (Bilbao - Dublin): Španjolska, pobjednik play-offa Lige B
  • skupina F (München - Budimpešta): Njemačka, pobjednik play-offa Lige A?
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom