Obavijesti

Sport

Komentari 45

Bjelica: Olmo je jedva čekao da dođe! Sad ćemo ga pripremiti...

Bjelica: Olmo je jedva čekao da dođe! Sad ćemo ga pripremiti...
4

Ivanušec je vrh hrvatskog nogometa, izuzev igrača Dinama, on je najbolji igrač lige. Protiv Saburtala će biti slična utakmica, u kojoj ćemo mi puno imati loptu. Morat ćemo paziti na njihove kontre, rekao je Nenad Bjelica

VIDEO

Bili smo bolji i stvorili smo bolje prilike. Mogli smo i uvjerljivije pobijediti jednu ekipu koja zna igrati nogomet i koja ima jako neugodne igrače. Nismo im dali previše i moram biti zadovoljan, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon uvjerljive pobjede njegove momčadi nad Lokomotivom u prvom kolu nove sezone HNL-a.

Bjeličin stroj je nezaustavljiv! Obje momčadi promašile penal
Bjeličin stroj je nezaustavljiv! Obje momčadi promašile penal

Bjeličin stroj izgledao je izvanredno, potpuno su dominirali utakmicom, a u drugom dijelu su malo stali, a na to sve je utjecala vrućina.

Zagreb: Nenad Bjelica održao konferenciju nakon utakmice

-  Naravno da smo imali boljih i lošijih faza. Na tome moramo raditi kako se to više ne bi događalo. Ali na početku smo sezone i vjerujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmice. Zdravi su svi igrači, dolaze nam i Šunjić i Majer. Stvarno imamo ozbiljne igrače i još nam nedostaje osam igrača. Vidjet ćemo do utorka tko će igrati protiv Saburtala - rekao je Bjelko.

Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali Izet Hajrović promašio je penal sredinom prvog poluvremena.

Bjeličin eksperiment uspio, a lokosi bez ijednog dinamovca
Bjeličin eksperiment uspio, a lokosi bez ijednog dinamovca

- Već četvrti penal koji smo promašili. Vidjet ćemo tko će pucati sljedeće penale, možda će netko dobiti priliku tko je promašivao već - kaže Bjelica, a onda je spomenuo i Olma koji se nedavno vratio nakon zasluženog odmora.

- Olmo je odradio prva dva treninga i napravit ćemo ciklus u ovih 10 dana kako bismo ga pripremili za nastavak sezone.Olmo mi djeluje super. Jedva je dočekao da se priključi dečkima. Mi smo svi navijali na Euru za njega i on je osjetio tu ljubav i toplinu s naše strane. Vjerujem da će se on brzo pripremiti. Vidjet ćemo hoće li to biti u Dinamu ili nekom drugom klubu, ali on je čiste glave i neće s njim biti problema.

Modri u utorak igraju protiv Saburtala u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a Bjelica smatra kako su Gruzijci slična momčad kao Lokomotiva.

- Mislim da će protiv Saburtala biti slična utakmica u kojoj ćemo mi puno imati loptu. Morat ćemo paziti na njihove brze kontre. Mogla bi to biti dosta slična utakmica. 

Luka Ivanušec se već tjednima spominje kao moguće pojačanje Dinama, a Bjelica sigurno ne bi imao ništa protiv.

- Ivanušec je nezgodan igrač. On je vrh hrvatskog nogometa i jedan od najboljih koji igraju u hrvatskoj ligi, a ako izuzmemo igrače Dinama onda i najbolji, ali u ovom trenutku je igrač Lokomotive - zaključio je trener Dinama.

Fantastičnu utakmicu odigrao je Damien Kadzior koji je suvereno dominirao na sredini terena i pokazao da može igrati skoro na svakoj poziciji na koju ga Bjelica smjesti.

- Moja igra u sredini terena? Dobro se tu osjećam, pa ja sam pola karijere u Poljskoj odigrao na poziciji 'desetke'. Sve ima svoje prednosti i mane, ali mislim da mogu dobro odigrati i u vezi- rekao je junak u pobjedi Dinama Damian Kadzior.

- Hoćemo pričati na hrvatskom ili engleskom - rekao je poslije utakmice dobro raspoloženi Damian Kadzior, pa nastavio:

- Idemo pola-pola. Odigrali smo dobru utakmicu, ali je bilo dosta teško. Analizirali smo Lokomotivu, znali smo da imaju brze i kvalitetne igrače u napadačkom dijelu igre. Prvih 25 minuta smo igrali odlično, baš jako dobro, to nam je rekao i trener. Poslije toga smo Lokomotivi dali previše prostora. Oni su opasni iz kontranapada, a mi se tu nismo dovoljno dobro branili. Za mene je ovo bila teža utakmica od one protiv Rijeke, tu smo morali puno više trčati unazad, ali dobro je. Pobijedili smo, a mogli smo slaviti i uvjerljivije. Teško je igrati po ovakvim vrućinama, pa se sada moramo dobro odmoriti prije Gruzije.

Vi ste otvorili goste sjajnim udarcem...

- Da, dobro je ispalo, haha. Osjećam se dobro, konačno sam s Dinamom prošao kompletne pripreme u Sloveniji, i tamo sam zabio nekoliko golova. Evo, sada sam sretan zbog prvog prvenstvenog gola u novoj sezoni, ali važnije je što smo dobili kvalitetnog suparnika. Kažem, nemamo puno vremena za odmor, čeka nas važna utakmica u utorak.

Kolika vam je razlika igrati na krilu ili u sredini terena?

- Pa i kada igram na desnom krilu, ja nisam tipični krilni igrač, već više volim s loptom ulaziti u sredinu, tražiti prostor za udarac ili neko dodavanje. Dobro se osjećam i u sredini, najvažnije da mi trener vjeruje i daje mi priliku, a znam d mogu konkurirati i za više pozicija. Igrati 'osmicu', 'desetku', biti lijevo ili desno.

Utorak i Saburtalo?

- Bit će teško, ali mi moramo biti pravi. A kada smo takvi, ako ćemo trčati kako treba, sve će biti dobro. Vjerujem da ćemo pobijediti već u Gruziji, pa u Zagreb prije uzvrata stići s prednošću - završio je Kadzior.

Odličnu partiju pružio je i Mislav Oršić.

- Bila je dobra utakmica, mislim da su i gledatelji mogli biti zadovoljni. Bitna nam je ovo pobjeda na početku prvenstva, a daje nam i važno samopouzdanje pred nove europske ispite. Dobro smo se pripremili u Sloveniji, danas smo imali dosta dobrih akcija, ali idemo dalje, moramo nastaviti tako. Najvažnije da se još bolje pripremimo za utorak i okršaj s Gruzijcima - kaže Mislav Oršić, pa dodaje:

- Odlično smo krenuli u sezonu, to je dobar znak. Važne su nam ove pobjede, ali i kvalitetne predstave protiv Rijeke i Lokomotive. Sada se okrećemo Saburtalu. Iskreno, o njima ne znam baš ništa, mi idemo utakmicu po utakmicu, misli su nam bile okrenute Lokomotivi, sada se tek okrećemo njima. Mi sigurno nikoga ne podcjenjujemo, tako smo razmišljali i prošle sezone, to se pokazalo dobrim putem. Gladni smo i dalje, želimo još puno uspjeha.

Puno toga se danas vrtjelo oko vas. Zabili ste, dali loptu za penal, imali još niz dobrih poteza...

- Ma dobro, cijela momčad je odigrala dobru utakmicu, stvorili smo puno prigoda što je jako dobro. Ali, imali smo i jedan pad u prvom dijelu, tu je Lokomotiva stigla do penala. Tu se utakmica mogla i okrenuti, ali je to Livaković odlično obranio. Odmah se se digli, zabili drugi gol i sve je bilo gotovo - završio je Oršić.

Igrači Lokomotive bili su prilično iskreni...

- Dinamo je bio bolji, odigrali su jako dobru utakmicu. Obrana penala Hajroviću? Sigurno da mi je drago zbog toga, ali i Livaković se ubrzo istakao obranom penala na drugoj strani - poručio je vratar Krunoslav Hendija, dok je Luka Ivanušec bio kratak:

- Moja budućnost? Vidjet ćemo, tu ne ovisi sve o meni. Bila je i ta ponuda Dinama, vidjet ćemo kako će sve ispasti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...