Obavijesti

Sport

Komentari 35

Bio bolji od Ronalda, slava ga uništila, kokain strpao u zatvor

Bio bolji od Ronalda, slava ga uništila, kokain strpao u zatvor
1

Uspoređivali su ga s Figom, trebao je biti predvodnik nove generacije Portugala prevođene Ronaldom i Nanijem, a sada leži u zatvoru. To je priča o nekadašnjem velikom talentu Fabiu Paimu...

VIDEO

Ako mislite da sam ja dobar, samo pričekajte da vidite Fabia Paima, rekao je Cristiano Ronaldo 2003. godine kada je dolazio u Manchester United najavljujući novog nogometnog talenta koji će poharati Europu.

Uspoređivali su ga s Figom, trebao je biti dio nove generacije Portugala prevođene Ronaldom i Nanijem, no njegov nogometni put otišao je u potpuno pogrešnom smjeru.

Šesnaest godina kasnije, policija je kod Fabia Paima (31) pronašla 12 grama kokaina zbog čega je završio u zatvoru. Nogometna karijera mu je propala, nekada se borio s protivničkim stoperima, a sada će se na sudu boriti za svoju slobodu. Život zaista nekada priče čudesne priče, ali ovo nije jedna od onih s lijepim završetkom kao iz bajke, već ona iz crne kronike. No krenimo ispočetka.

Paim je imao 15 godina kada je Cristiano sipao hvalospjeve o njemu, a kada on to kaže, to sigurno nije šala. Skauti Barcelone, Reala, United bili su učestali gosti na utakmicama Sportinga iz Lisabona da vide što ima za pokazati magični veznjak, a 'crveni vragovi' su se potajno nadali da će prevladati njegovo prijateljstvo s Ronaldom i da će nebrušeni dijamant završiti na kazalištu snova, no kada ga je u svoje ruke preuzeo nogometni mag i jedan od najboljih agenata na svijetu Jorge Mendes, bilo je jasno da od toga nema ništa.

Chelsea ga pridobio

Mendes ga je odmah lansirao u orbitu, bez ispipavanja terena u nekom klubu slabijeg renomea gdje će stasati kao igrač. Lansirao ga je u Chelsea. A to baš i nije ispalo toliko bajno. Očekivanja su bila ogromna, njegovi dresovi su se masovno prodavali, no to kao da ga je presjeklo. Nije snašao u okružju gdje su ga  'strvinari' u vidu nogometnih agenata i sponzora kružili kako bi ga privukli k sebi. Ubrzo je iz seniorskog tima vraćen u rezervnu momčad, pa onda i u Sporting. 

Ni u Lisabonu više nije bilo toliko poželjan te su ga otpustili 2010. godine kada su shvatili da će dijamant ipak ostati neizbrušen. Uslijedile su selidbe u portugalskog trećeligaša SCU Torreense, ali i tamo je imao samo tri nastupa. U sljedećim godinama ne samo da se borio za nastavak za svoje nogometne karijere, već i za egzistenciju zbog čega je na kraju i morao posegnuti za kriminalnim radnjama. 

Igrao je još i na Malti, Luksemburgu, Katri, Angoli, da bi na kraju došao do broja od 19 klubova. I pazite, s 31 godinom. Godine 2018. otišao je u trećeligaša San Pedro Cova, no karijera mu je ubrzo skliznula u provaliju. Odnosno, u zatvor.

Pao s 12 grama kokain

Policija je u Portugalu uhitila njega i još jednu ženu zbog sumnji da su dilali drogu, a na kraju je kod njega pronađeno 12 grama kokaina zbog čega mu prijeti pet godina zatvora.

UEFA Nations League Final - Portugal v Netherlands

Nekada je mogao birati u koji će klub prijeći, a sada će o svim tim lijepim danima svog života razmišljati iz života. Imao je sve. nogometni talent, sjajne predispozicije za sve, no nije imao ono najbitnije, ono što dijeli vrhunske sportaše od prosječnih. Nije imao radnu etiku. 

- Kad bi mi se danas dogodilo isto, bio bih strpljiviji. U to vrijeme, imao sam previše slobodnog vremena i više sam se glupirao. Mogao sam napraviti više od Ronalda, ali nisam imao ono što je on imao. A to su snaga i želja da postane ono što sam ja zapravo htio biti. Imao je vrhunsku radnu etiku, a ja to nisam imao. Mogao sam biti najbolji na svijetu, ali nitko nije rođen savršen. Nažalost, mislio sam da je samo talent dovoljan - priznao je Paim u jednom intervjuu.

Talent otišao u vjetar

Sav taj silni talent otišao je u nepovrat, a ne možemo da se ne sjetimo Freddyja Adua koji je sa seniorskom karijerom započeo još 2004. godine u MLS-u, kada je imao samo 15 godina, no i to je trajalo kraće od purice na stolu američke obitelji za Dan zahvalnosti.

Život piše čudne priče, zar ne? Još smo jednom za to dobili dokaz, a i sam Paim je dobio dokaz da nije život med i mlijeko. Bačen je živ među 'tigrove', svi su pokušavali uhvatiti neki svoj postotak i korist, no sve je najednom propalo.

Dok Cristiano Ronaldo broji novce u Juventusu, dok se silne vitrine pune novim trofejima (Liga prvaka, Serie A, Premier liga, La Liga, Zlatne lopte), Paim leži u zatvoru i čeka slobodu...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet