Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bio je gladan, ovršili su ga, a danas je predsjednik Saveza...

Bio je gladan, ovršili su ga, a danas je predsjednik Saveza...
1

Bivši proslavljeni dizač utega Nikolaj Pešalov prije nekoliko je godina bio na rubu egzistencije, Grad Split ga je ovršio zbog 70.000 kuna duga, bio je na gladan, a danas je predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza

VIDEO

Moram prodati medalje. Jednostavno moram prehraniti obitelj, rekao je 2009. godine Nikolaj Pešalov (48), popularni Bugarin s “fudbalerkom”, koji je Hrvatskoj donio prvo zlato na Olimpijskim igrama u individualnim sportovima.

Nakon karijere vratio se u rodnu Bugarsku te je i njega pogodila teška ekonomska situacija. Preživljavao je od mirovine svoje majke i 200-tinjak eura od države. 

- Političari su me grlili kad se trebalo slikati s medaljama. Poslije su zaboravili na obećanja - govorio je Pešalov.

Na sve te probleme nadovezao se i spor s Gradom Splitom koji ga je ovršio zbog 70.000 kuna duga koji je nastao najmom stana. 

- Plaća od 4600 kuna koju dobivam kao izbornik juniorske reprezentacije nije dostatna za pokrivanje životnih potreba, a sad sam ostao i bez toga - izjavio je 2014. Pešalov.

Osvajač zlata i bronce za Hrvatsku na Olimpijskim igrama 'prodisao' je kada je napunio 45 godina jer je dobio pravo na naknadu za izvrsnost u iznosu jedne i pol plaće. Od tada mu se financijska situacija popravila, a u srijedu je potvrđen kao novi predsjednik Hrvatskog dizačkog saveza.

Pobijedio za jedan glas

U Hrvatskom dizačkom savezu vladao je kaos. S funkcija su otišli dotadašnji čelnici, a DK Matadura iz Splita prijavila je Pešalova kao kandidata za predsjednika Saveza. Protukandidat mu je bio Damir Plosnić iz DK Solin. Splitski zet je pobijedio za jedan glas, a u srijedu je u Vukovaru na početku dizačke sezone i službeno potvrđen kao nasljednik Wintona Afrića, bivšeg predsjednika.

Zagreb: Nikolaj Pešalov s tribina pratio hrvačke eliminacijske borbe na Grand Prix Zagreb Openu

- Nakon predstavljanja programa rada obaju kandidata i konstruktivne diskusije gotovo svih članova Skupštine, pristupilo se javnom glasovanju i članovi Skupštine HDS-a su odlučili, da ih do Izborne Skupštine HDS-a za nekih godinu i pol dana vodi Nikolaj Pešalov. Pešalov se zahvalio članovima Skupštine i dao je obećanje kako će na osnovu svog bogatog sportskog iskustva, učiniti sve da hrvatsko dizanje utega podigne na viši nivo - kazali su iz Saveza.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao