Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bio je prvi srpski trener u RH nakon rata: 'Ostavio je trag...'

Bio je prvi srpski trener u RH nakon rata: 'Ostavio je trag...'
1

On je u Hrvatsku i Varaždin stigao kao stranac i to vrlo mlad. Bio je rijetko kvalitetna i dobra osoba s kojim nikad nije bilo dosadno, rekao je varaždinski odbojkaš Goran Jošić

VIDEO

Odbojkaški svijet je u šoku zbog preranoga odlaska srbijanskog odbojkaškoga stručnjaka Miroslava Aksentijevića. Tuguje i Varaždin u kojem je odbojkaški stručnjak iz Valjeva ostavio neizbrisiv trag. 

U barokni grad je stigao 2003. godine postavši jedan od prvih trenera iz Srbije koji su vodili jedan hrvatski klub nakon Domovinskog rata.

- On je u Hrvatsku i Varaždin stigao kao stranac i to vrlo mlad. Vrlo brzo je zbog svojeg odnosa prema radu, ogromnog odbojkaškoga znanja i svojih ljudskih kvaliteta, stekao nebrojeno mnogo prijatelja u Varaždinu. Bio je rijetko kvalitetna i dobra osoba s kojim nikad nije bilo dosadno – naglasio je Goran Jošić, varaždinski odbojkaš koji je bio član šampionske momčadi Varaždina koja je 2004. i 2005. godine osvojila naslov prvaka Hrvatske. 

U šoku zbog preranoga odlaska odbojkaškog stručnjaka je i tadašnji kapetan varaždinskih odbojkaša Eduard Patafta

- Šokiran sam kao i svi. Velika tragedija naročito za obitelj. Tri godine koliko smo radili zajedno, imam samo riječi hvale. Miroslav Aksentijević je dolaskom u Varaždin mnogo riskirao, nije nas poznavao, no svojim pristupom je iz malo boljeg prosjeka napravio vrhunsku ekipu. Iz svakog igrača uz posebnu motivaciju izvlačio je maksimum – rekao je Eduard Patafta. 

Pataftin tadašnji suigrač Jošić dodaje da Aksentijević nije samo traga ostavio u varaždinskoj odbojci. 

- On je bio ispred svojeg vremena. Njegove metode rada bile su deset godina ispred tadašnjih metoda u hrvatskoj odbojci i doprinijele su razvoju hrvatske odbojke – jasan je Jošić kojem su danas 34 godine i još uvijek igra odbojku. 

Kapetan je Odbojkaškog kluba Varaždin Kitro. Sadašnji trener seniorske ekipe i momčadi OK Varaždin Kitro je Ivica Đolonga, koji je u vrijeme kad je Aksentijević imao dirigentsku palicu, bio direktor i predsjednik Kluba. 

- Velika tuga. On je bio odbojkaški stručnjak koji je u Varaždin donio jedine naslove prvaka Hrvatske u loptačkim sportovima. Svojim radom i odbojkaškim znanjem sve je napravio. Bio je prvi u Hrvatskoj koji je zajedno sa svojim statističarem Edom Kleinom, danas trenerom, snimao treninge, utakmice, analizirao ih. Uveo je revoluciju u hrvatsku odbojku tada. Ostaje velika praznina nakon njegovoga odlaska – naglasio je Đolonga. 

Osim Kleina, koji je vodio odbojkašice Mladosti i osvojio naslov prvaka u drugoj japanskoj ligi s Voreas Hokkaidom, učio je Ivan Rančić, bivši izbornik hrvatske muške reprezentacije, koji je jednu polusezonu igrao za odbojkaše Varaždina. 

Aksentijević je u Varaždinu bio trener od 2003. do 2006. godine, a vratio se u barokni grad ponovno u sezoni 2009./2010. Te sezone Varaždinci su osvojili treće mjesto u Hrvatskoj. 

- Aksentijević je imao rezultate iza sebe. Bio je veliki zafrkant, ali opet kad se radilo, radilo se. Velika tragedija  – zaključio je Mario Strelec, bivši odbojkaš zagrebačke Mladosti, slovenskog Bleda koji se te sezone 2009./2010. vratio u svoj matični Varaždin. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka