Obavijesti

Sport

Komentari 6

Bio pozitivan na kokain, slijede mu dvije godine suspenzije...

Bio pozitivan na kokain, slijede mu dvije godine suspenzije...
1

Josip Maršan suspendiran je nakon što je pao na doping-testu koji je proveden 2. ožujka. Rukometaš Umaga bio je pozitivan na kokain i sud mu je odredio dvije godine suspenzije

VIDEO

Rukometaš Josip Maršan ne smije se baviti rukometom sve do 19. ožujka 2021. godine, odluka je stegovnog vijeća HZJZ-a.

Podsjetimo, Josip Maršan (23) je bio pozitivan na kokain. Hrvatski rukometaš koji igra za Umag pao je na testu provedenom 2. ožujka.

Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2. ožujka 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji  S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportašu određena privremena suspenzija od dana 20. ožujka 2019. Sportaš nije tražio otvaranje B uzorka. Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a, stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iz PPD Zagreba otišao nakon jedne utakmice

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rukomet je počeo igrati u rodnom Zadru u sedmom razredu osnovne škole, a krenuo je u RK Arbanasu. Potom je dvije i pol sezone igrao u RK Zadru odakle je otišao u Umag. Njegove dobre igre privukle su pažnju Zagreba koji mu je u prosincu ponudio ugovor. U PPD Zagrebu je odigrao jednu prijateljsku utakmicu, a onda se vratio u istarski klub.

- Vrlo brzo smo dogovorili sve detalje ugovora te sam postao igrač PPD Zagreba. Ponosan sam i sretan jer zna se što Zagreb predstavlja kako u Hrvatskoj tako i u europskim okvirima u rukometu. Ugovor je višegodišnji, očekivanja su za sada vrlo realna i skromna. Tako sam razmišljao do sada i uvijek se pokazalo točnim. Na meni je da se svojim trudom i zalaganjem izborim za priliku i kada ju dobijem da ju iskoristim na najbolji mogući način - pričao je u prosincu za sport023 Maršan. 

Najave su bile velike, ali u Zagrebu se zadržao samo dva tjedna... Nakon pozitivnog testa, Umag je s igračem odmah raskinuo suradnju. Priopćenje koje potpisuje predsjednik kluba Viktor Krapljanov prenosimo u cijelosti:

Dana 20. ožujka 2019. godine Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) primila je obavijest o nepovoljnom laboratorijskom nalazu uzorka A urina sportaša, tadašnjeg člana rukometnog kluba Umag. Testiranje navedenog igrača obavljeno je 02. ožujka 2019. na utakmici Prvenstva Hrvatske u rukometu (m). Sportaš je u trenutku testiranja bio pozitivan na zabranjene tvari — kokain metaboliti. Nakon provedene revizije nalaza, ustanovilo se kršenje antidopinške odredbe te je Josip Maršan privremeno suspendiran. Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po primitku rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće suradnje.

Ovim putem Želimo naglasiti kako ne podržavamo, ne promičemo te se strogo protivimo bilo kakvom činu kršenja Olimpijske povelje, sportskog duha, dobrobiti momčadi, kluba, zajednice te rukometne obitelji. Misija Rukometnog kluba Umag oduvijek je bila promicanje zdravija, zajedništva i društva. Zdravi rast, odgoj naše djece te sportski duh moraju biti i jesu nas prioritet. Kao predsjednik kluba, strogo se protivim svemu i svima koji na bilo koji način ugrožavaju naš pozitivizam, društvene, kulturne i sportske ciljeve. Želim naglasiti kako ovo nije praksa naše obitelji već nesmotrena i neodgovorna odluka pojedinca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi