Obavijesti

Sport

Komentari 18

Sjajni Gorgon slomio Intera i okončao riječku mini-krizu!

Sjajni Gorgon slomio Intera i okončao riječku mini-krizu!
7

Alexander Gorgon je u deset minuta na travnjaku namjestio tri gola! Klasa koja radi razliku pomela je domaće, a napokon se otvorilo i Jakovu Puljiću te Lončaru. Inter: podređen, ali žilav... Dok nisu ugledali Alexa Gorgona

VIDEO

Rijeka je očekivano i rezultatski uvjerljivo pobijedila Intera u Zaprešiću, a mučila se sat vremena zato što Alexander Gorgon nakon ozljede ima snage za samo pola sata igre.

Kapetan je ušao u 61. minuti, namjestio tri gola i kristalno jasno demonstrirao zašto se Rijeka mučila u prva dva proljetna kola. Zato što su joj nedostajala trojica najboljih napadača.

Bez Gorgona: dominacija u posjedu lopte bez velikih šansi. Sa Gorgonom: Rijeka je za Intera druga dimenzija. Sa Gorgonom Rijeka je Interu utrpala tri gola u osam minuta. Mini-kriza je okončana.

Strijelci: oni kojima je to bilo najpotrebnije - Stjepan Lončar (od dolaska na Rujevicu zaziva taj gol) i Jakov Puljić (prije tjedan svojim promašajima 'asistirao' Gorici u prvom Bišćanovom riječkom porazu).

Apsurd je da Gorgon možda i ne bi ušao da se nije ozlijedio mlađani Matej Vuk. Dečko koji je prvi dio sezone igrao na posudbi baš u Zaprešiću igrao je solidnu tekmu, ali izgleda da je njegova ozljeda gležnja ozbiljna jer sa travnjaka je iznesen na nosilima.

NK Inter Zapresic - HNK Rijeka

Rijeka je ovom pobjedom opet bodovno izjednačena s Osijekom (čeka se još Lokomotivino gostovanje u Splitu), a na najbolji je mogući način najavila Jadranski derbi na Rujevici slijedeće subote.

Inter: podređen, ali žilav... Dok nisu ugledali Gorgona. Nastavlja se zaprešićka borba s Istrom za osmo mjesto i izbjegavanje kvalifikacija za opstanak. Zasad, Inter ima bod više.

Bišćan je 15-ak minuta dao i Robertu Muriću, za derbi s Hajdukom pravo nastupa imat će Ivan Tomečak, a možda se oporave Heber i(li) Čolak. Nakon Zaprešića Rijekino proljeće izgleda daleko sunčanije.

NK Inter Zapresic - HNK Rijeka

U prvom poluvremenu po jedna dobra šansa na svakoj strani (Vuk 23', Muhar 33'). U nastavku je igrala samo Rijeka i time isprala gorčinu prvog poraza pod ravnanjem Igora Bišćana. Ovo je deseta Bišćanova riječka pobjeda u 12 utakmica uz gol razliku 23:11 te tek drugi put da njegovi Bijeli nisu primili gol (uz onih domaćih 1:0 nad Dinamom krajem studenog prošle godine).

Kad se oporave najbolji napadači Rijeka postaje ono što je bila od listopada 2018. - Bišćanov stroj kojem bilo tko osim Dinama jako teško može odoljeti. Na kraju ispada da je Inter jzapravo riješen rutinski, čim se moglo računati na barem jednog od tri najjača ofenzivna aduta.

Jadranski derbi na Rujevici (subota od 15:00) mogao bi biti: HNL spektakl!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u