Obavijesti

Sport

Komentari 5

Bišćanovo 'iskupljenje'? Počela je prodaja ulaznica za Dinamo

Bišćanovo 'iskupljenje'? Počela je prodaja ulaznica za Dinamo
1

U subotu se igra najočekivanija utakmica od Bišćanovog dolaska u Rijeku: na Rujevicu stiže - Dinamo. Ulaznice su od danas u prodaji. Bijeli žele trijumf nad prvacima i kao signal konkurenciji za europske pozicije

VIDEO

Velika većina navijača dolazak Igora Bišćana na Rijekinu klupu (i inkorporiranje Renata Pilipovića u Bišćanov stožer) prihvatila je na najnormalniji i najnavijačkiji mogući način. Kroz podršku struci koja vodi momčad kluba za koji navijaju.

Iz tog rakursa nikakvog razloga za Bišćanovo 'iskupljenje' nema. Dok su rezultati i igra na razini očekivanja, a Rijekin se grb nosi dostojno - problema nema.

Pa je i atmosfera na jedinoj domaćoj utakmici od Bišćanova dolaska (unatoč najavama o 'kazalištu' na Rujevici) zapravo bila sjajna. Sa Armadinog sjevera se šutilo, ali ostatak stadiona je grmio podrškom i uživao u igri i golovima.

Bišćan je Rijeku dosad vodio u pet utakmica, četiri u HNL-u i jednu u Kupu. Score: 4-1-0, gol-razlika 11:6. Bez poraza, ali sa oscilacijama u igri, očajno lošim prvim poluvremenom na Poljudu te najnegativnijim segmentom: šest primljenih golova u pet utakmica. Rijeka 'ne zna' ne primiti gol, a kod protivničkih prekida je k'o hrvatska repka. Svakakva, samo ne sigurna.

S druge strane, kriza rezultata je zaustavljena. Šok koji je Bijele tresao još od ljeta (sredina kolovoza) zbog europskog kiksa sa Sarpbsborgom, presječen je novim imenom na čelu struke. Bišćan je, kako svjedoče sami igrači, donio još žešći rad, ali i opuštenije ozračje na treninzima i u svlačionici pa je atmosfera u momčadi, vele nogometaši, bolja.

Niska od četiri derbija pretprošlog je vikenda započeta bodovno optimalno. U regionalnom se srazu kod Istre pobijedilo 2:1. Nakon vodstva, uglavnom kroz defanzivu, ali se pobijedilo. U prosincu Bijeli idu izravnim konkurentima, Osijeku i Lokomotivi, no prije Slavonije i metropole slijedi najočekivanija utakmica od Bišćanovog dolaska u Rijeku, derbi s prvakom i liderom. Ove subote na Rujevicu stiže... Dinamo!

Pripreme za Modre u punom su zamahu, navijači su krenuli s kupnjom ulaznica (na stadionu i online), a Dinamo polako postaje tema br. 1 gradskih ćakula. Osim već nažalost 'tradicionalno' ozlijeđenog Velkovskog, svi bi trebali biti u kadru za veliki derbi sa Bjeličinom europski jakom squadrom. Ljubimac Rujevice, Leonard Zuta, uredno zagrijava ljevicu za Vatrenog Livakovića. I ne ide mu loše...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Još jedan trening, još preciznije... @leonardzuta 🎯⚽🔵⚪💪 #ZajednosmoRijeka #Trening

A post shared by Nogometni klub Rijeka (@nk_rijeka) on

Igrat će se od 15 sati, ulaznice su od danas u prodaji, meteorolozi najavljuju osjetno zatopljenje pa bi i vrijeme (uz možda koju kap kiše) trebalo biti dostojno derbija. Blagajne stadiona rade od danas do petka od 15-19 sati, u subotu na dan utakmice zapadna blagajna bit će otvorena od podneva, a istočna od 13 sati. Evo i cijena za derbi...

Cjenik za Dinamo

Dinamo je, na riječku žalost, nedostižan, ali trijumf nad Modrima donio bi silnu radost navijačima, velika i važna tri boda u HNL-poretku te poslao signal konkurenciji za europske pozicije: Rijeka si je plasman u Europu zacrtala kao cilj i Rijeka će taj cilj ostvariti. Da li samo preko Gorice ili i preko Gorice, i Osijeka i Lokomotive, u konačnici bi bila čista 'kozmetika'.

Europska liga donosi novac s kojim se lakše može u punjenje budžeta i ojačavanje momčadi jer, uz sav respekt prema prvacima Hrvatske, Rujevica ne misli i druge sezone živjeti na -12 od prvog mjesta.

Dinamovo dijete Igor Bišćan na Rijekinoj klupi protiv Dinamovog super-uspješnog stratega Nenada Bjelice kojeg je Rijekin predsjednik Damir Mišković prije četiri godine doveo u Speziju. Bjelicu se označavalo kao sigurnog Kekovog nasljednika no veliki Matjaž Kek je i uspjesima i dužinom boravka u Rijeci oborio sve rekorde pa je Bjelica u međuvremenu završio - u Maksimiru.

Odbrojavanje se nije zahuktalo, ali je polako počelo. Još pet dana. Subota, Rujevica, 15:00... Veliki derbi: Rijeka-Dinamo!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka