Obavijesti

Sport

Komentari 92

Bitka za čak 115 milijuna kn! Olmov oproštaj od Maksimira?

Bitka za čak 115 milijuna kn! Olmov oproštaj od Maksimira?
3

Dinamo i Rosenborg od 21 sat igraju prvu utakmicu koja donosi više od 15 milijuna eura. Maksimir će biti krcat, svi žele vidjeti Bjeličine ratnike u tako važnom meču. Cvitanović očekuje da budu savršeni

VIDEO

Real, Barcelona, Bayern, Liverpool, Juventus. Dinamo samo još jedna prepreka dijeli od toga da se nađe u ždrijebu Lige prvaka s ovim velikanima. Večeras kreće bitka za 15,2 milijuna eura, odnosno gotovo 115 milijuna kuna, koliko će dobiti klub koji uđe među elitu.

Osam milijuna eura osigurao je Dinamo prolaskom u play-off Lige prvaka, a sad se bore za gotovo još toliko novca. Svaka pobjeda u Ligi prvaka dodatnih je 2,7 milijuna eura, a remi 900.000 eura. Naravno, ogroman bi novac Dinamo zaradio i od ulaznica za tri utakmice u skupini. Lova do krova.

Pokretanje videa...

00:26

Igor Cvitanović jedan je od igrača koji su u povijesti Dinama odigrali na desetke ovako važnih utakmica. Mnogo je povijesnih bilo u Maksimiru, sigurno je da i ova spada u tu kategoriju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Očekujem da Dinamo bude još bolji nego u Budimpešti. Siguran sam da ova momčad može još bolje. U Mađarskoj je bilo nekih minuta u kojima je bilo rupa u igri, a sad očekujem da i to bude savršeno - rekao je Cvitanović i dodao:

- Dinamo polako hvata onu formu iz prošle europske sezone, ali treba biti na oprezu. Rosenborg je bolja momčad od Ferencvaroša.

Evo gdje možete gledati veliki meč za LP Dinamo-Rosenborg
Evo gdje možete gledati veliki meč za LP Dinamo-Rosenborg

Norvežani su doista jako loše igrali na početku novog prvenstva. No posljednjih su tjedana jako popravili formu. Nitko nije očekivao da izbace BATE, a zatim da se na lagan način u dvije utakmice obračunaju s Mariborom. No Dinamo je puno ozbiljnija i kvalitetnija momčad od slovenskog prvaka i vjerujemo da mu se ne može dogoditi takav krah u domaćoj utakmici u pretkolu Lige prvaka.

- Poštujem svakog protivnika, ali oni bi trebali znati o meni i to kakvi smo mi. Devet od deset ljudi će reći da je Dinamo bolji od Rosenborga, ali to je bezveze. Jedini pokazni faktor je teren - oprezan je Bruno Petković, koji je u tri od četiri utakmice u Ligi prvaka ove sezone bio odličan.

Očekuje se da takav bude i večeras. On, Mislav Oršić i Dani Olmo su igrači od kojih se možda i najviše očekuje. Pogotovo od Olma. Možda ovo bude njegova posljednja utakmica u Maksimiru. Lako je moguće da do kraja prijelaznog roka ode iz Zagreba. Bio je briljantan u Ligi prvaka ove sezone, i te su mu partije još podignule cijenu. Ako mu ovo bude oproštaj od Maksimira, onda neka bude sa stilom. Neka bude u maniri najvećih igrača “modrih” u povijesti.

On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu
On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu

Pojavio se Dani na druženju s navijačima dva dana prije utakmice u centru metropole s povezom na lijevoj nozi. Naravno da su se neki navijači odmah zabrinuli zbog poveza, raspitivali su se o tome što je Španjolcu, ali razloga za brigu nema. On će biti spreman. Nenad Bjelica očito neće mijenjati ništa u odnosu na Budimpeštu. Dakle, istih 11 igrača kreće po prednost.

Prije 21 godinu Dinamo je prvi put preko Celtica izborio nastup u eliti. Tad je, baš kao i 2016. godine, trener Dinama bio Zlatko Kranjčar. Cico je jedini uspio hrvatskog prvaka dvaput uvesti u skupine. Bivši veliki igrači Dinama nemaju nikakve dvojbe. Robert Prosinečki je prije nekoliko dana rekao kako je ova generacija predvođena Bjelicom sjajna, kako je bolja i od one njegove 1997. godine, a u toj su generaciji doista igrali sjajni igrači.

I oni koji su sumnjali u Dinamo nakon 1-1 u Maksimiru protiv Ferencvaroša, nakon Budimpešte nemaju razloga sumnjati. Ovaj je Bjeličin Dinamo navijače i u Europi navikao na sjajne partije. Neka Emir Dilaver i Arijan Ademi kao lideri ove momčadi povedu suigrače u novi trijumf, neka Petković, Oršić, Hajrović i Olmo oduševe svojim novim sjajnim potezima u napadu, a Livaković na golu pokaže kako je ponuda Montpelliera bila “smiješna” jer on vrijedi puno više.

I mnoge će legende kluba večeras sa šalom u Maksimir. Svi zajedno po Ligu prvaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića