Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bivši igrač Hajduka kao Messi! Asistirao suigraču iz penala...

Bivši igrač Hajduka kao Messi! Asistirao suigraču iz penala...
1

Ibro, kako su mu tepali navijači iz Splita, uzeo je loptu u ruke u 85. minuti i krenuo izvesti jedanaesterac. Zalet je bio kratak i svi su mislili da će biti to panenka ili lagani udarac, a onda je uslijedilo iznenađenje....

VIDEO

Ako to može Leo Messi, onda mogu i ja, pomislio je bivši igrač Hajduka Senijad Ibričić i napravio nešto spektakularno u dresu svojih Domžala.

Ibro, kako su mu tepali navijači iz Splita, uzeo je loptu u ruke u 85. minuti i krenuo izvesti jedanaesterac. Zalet je bio kratak i svi su mislili da će biti to panenka ili lagani udarac, a onda je uslijedilo iznenađenje. On je samo lagano udario loptu, do nje je došao Shamara Nicholson koji je to lagano zabio za 1-1. 

Zbunjeni golman Celja u čudu je gledao što se događa kao i njegovi suigrači. Vodili su 1-0 i bili blizu pobjede, ali Ibro se pobrinuo da se na kraju utakmice priča o njemu.

Utakmica je na kraju završila 1-1, a momčad Senijada Ibričića je dva kola prije kraja praktički pa osigurala kvalifikacije za Europsku ligu.

To je igrač uz kojeg su odrastali mnogi navijači 'bilih', igrač kojem su se protivnici divili, a Torcida obožavala. Bio je to tužan dan 2011. godine kada je napustio Poljud i otišao u Lokomotiv Moskvu, no to je igrač koji je u svakom nastupu za Hajduk ostavljao srce na terenu.

Igrač sjajne tehnike i vica koji može nadmudriti bilo koga, a legenda kaže da Tomo Butina i dan danas leti zrakom pokušavajući obraniti njegov udarac iz veljače 2009. godine kada je zabio za 2-0 na Poljudu protiv Dinama.

Messi kao Šurjak: Jerković i ja izveli smo taj trik još '81.
Messi kao Šurjak: Jerković i ja izveli smo taj trik još '81.

Ovakvo izvođenje penala patentirali su legende Hajduka Jurica Jerković i Ivica Šurjak 1981. godine na prijateljskoj utakmici. Nitko nikada prije u povijesti nogometa nitko nije izveo ništa slično. Hajdukov dvojac je samo godinu dana kasnije bio inspiracija Johanu Cruijffu, a prije tri godine na to su nas podsjetili Leo Messi i Luis Suarez protiv Celte Vigo 2016. godine kada je Argentinac asistirao Urugvajcu iz penala u pobjedi 6-1. 

- Bio je spektakl na Poljudu, gostovala je reprezentacija Jugoslavije. Penal je, koliko se sjećam, bio na meni. Loptu je uzeo Jerković, a ja sam mu rekao: ‘Jure, aj’ je samo takni, ja ću se zatrčati’. Odgovorio mi je: ‘Jesi lud? Pa da me zafrkneš...’ - rekao nam je prije nekoliko godina Šurjak.

- Neću, kad ti kažem, 'ajmo napraviti još veći spektakl.

Jerković je pristao. Taknuo je loptu, a Šurjak zabio.

Sličan, ali neuspjeli pokušaj imali su Robert Pires i Thierry Henry 2005. protiv Manchester Cityja. Topnici su vodili 1-0 upravo golom Piresa iz penala, a onda je veznjak dobio priliku zabiti i drugi. Krenuo je pucati, no u zadnji tren je dodao Henryju što baš nije dobro završilo. Loptu je pak udario prejako i nju je lako uhvatio golman Cityja Given, a Arsenalu je propala prilika za povećanje vodstva.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao