Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Bivši izbornici, hvala vam što me niste zvali u reprezentaciju'

'Bivši izbornici, hvala vam što me niste zvali u reprezentaciju'
1

Dvoumio sam se da li da prihvatim poziv u reprezentaciju nakon 12 godina, ali presudio je osobni motiv, kaže Hrvoje Perić. S Rumunjskom igramo danas u 18 sati u Zadru

VIDEO

Hrvatska će danas odigrati prvu službenu utakmicu u Zadru još od 2004. godine. Za Hrvoja Perića to će biti prve minute u reprezentaciji poslije gotovo 12 godina.

- Ne da nemam zamjerki, zahvalan sam svim izbornicima koji me nisu zvali svih ovih godina. Omogućili su mi puno lijepih ljeta, odmorio sam se, uživao u suncu, kartanju, plivanju... - kaže Perić.

Uvijek je bio drukčiji, kreativci su obično takvi, ne gube energiju na pokušavajući se negdje uklopiti. A Perić je i takav došao do statusa ponajboljeg hrvatskog košarkaša zadnjih sezona. Vodio je Veneziju do prvog naslova prvaka Italije još od 1943. Ne, nije tipfeler, zaista su slavili prvi naslov još od Mussolinija...

- Da, ostao sam mnogima ispod radara. Ne znam to objasniti, ali vjerojatno ima veze i s tim što nisam na društvenim mrežama. Nisam tip koji će snimiti svoj trening i to svima pokazivati - kaže Perić za fiba.com.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na reprezentativnoj sceni nema ga još od rujna 2006. Dobro se sjeća svoje posljednje službene utakmice, “u gostima kod Estonije smo vodili četiri razlike pet sekundi prije kraja i izgubili”, odigrao je još neke turnire na pripremama, ali nismo ga viđali na velikoj sceni. Sad je tu, da pomogne danas protiv Rumunjske i u ponedjeljak protiv Nizozemske. I to baš u svojem Zadru, u kojem je proveo dvije sezone.

- Najdraže dvije godine moje karijere. Svakom bih igraču preporučio taj osjećaj igranja za Zadar. Zna biti teško, ali puno naučiš, pogotovo o pritisku - opisao je 32-godišnji krilni centar.

Uz Šarića i Bendera, baš ta pozicija najstabilnija je što se tiče budućnosti hrvatske košarke. Međutim, Hrvoja to ne brine. Zna gdje mu je mjesto, da ni uz uspjeh u kvalifikacijama nema garantiran put na SP.

- Definitivno. Dugo sam se lomio trebam li ovaj put prihvatiti poziv, ali na kraju je presudio moj veliki osobni motiv. Ne bih u detalje oko toga, svjestan sam svega, ali taj osobni motiv me doveo ovdje - kaže Perić.

U vrijeme otkazivanja zbog osobnih problema i planova, lijepo je čuti ovakav odgovor. A još je i ljepše kad vam prekaljeni 32-godišnjak opisuje kakav će osjećaj biti ponovo izaći na parket Krešine dvorane...

- Lagao bih kad bih rekao da nema nervoze. To zna biti i dobra stvar, mješavina nervoze i uzbuđenja, a ne ravnodušnost.

*Igor Ćurković nekadašnji je autor emisije Zakucavanje, a sadašnji Fibin novinar i urednik zadužen za europska klupska i reprezentativna natjecanja. Kad ne gleda košarku, komentira Drugu HNL.

*Imate sportsku priču? Javite nam, a mi ćemo vas nagraditi. Šaljite svoje prijedloge na sport24@24sata.hr, Viberom i WhatsAppom na broj 099/224-2424 ili na facebook stranicu facebook.com/24sataSport/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića