Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši Schumacherov šef: Još se Michael nije predao, bori se

None Foto: JENS BUTTNER/DPA/PIXSELL

Sedmerostruki F1 prvak Michael Schumacher, koji je teško ozlijedio glavu na skijanju u Francuskoj u prosincu 2013., primljen je i u Kuću slavnih Svjetske automobilističke federacije

Michael Schumacher (48) u ponedjeljak je dobio još jednu počast, primljen je Kuću slavnih Svjetske automobilističke federacije.

Schumi, međutim, kao što je poznato, nije mogao biti u Parizu. Sedmerostruki F1 prvak u teškom je zdravstvenom stanju još od prosinca 2013. kad je na skijanju glavom udario u kamen te je šest mjeseci bio u induciranoj komi.

Njegov bivši šef u Ferrariju Jean Todt održao je dirljiv govor, ali i dao nadu u Michaelov oporavak.

- Još je s nama i bori se. Ali, nedostaje nam jako puno - istaknuo je Todt.

S okupljenima u Parizu podijelio je dvije njemu najdraže stvari kad su obojica bili u Ferrariju.

- Prva je kad smo 2000. osvojili prvi naslov, a druga pokazuje njegovu veličinu i kao čovjeka i sportaša. Znam da ljudima na prvu loptu Schumi izgleda arogantno, no on je ustvari vrlo sramežljiv čovjek. Tek što je završila 2000. pitao me bi li mogao odraditi nekoliko testnih krugova u Fioranu da se uvjeri da i dalje zna voziti. Uvijek je sumnjao u sebe, bio odličan ili ne - rekao je Todt.

U Pariz je došla i Michaelova menadžerica Sabine Kehm. Supruga Corinna je u Americi dok mu je sin Mick također imao nekih obveza.

- Svi znamo da je Schumi trebao biti ovdje, sigurna sam da bi to volio. Ono zbog čega je bio tako poseban i uspješan njegova je ljubav prema sportu, prema Formuli 1 - rekla je Sabine.

U kakvu ja zdravstvenu stanju bivši sedmerostruki prvak zapravo zna jako mali broj ljudi, no nikakve informacije ne izlaze u javnost.
Nagađa se tek da Schumacher reagira na određene podražaje, no sve ostalo je obavijeno tajnom. Premda i šutnja govori puno, nažalost, ne i dobre stvari.

Oporavlja su u svojoj kući u Švicarskoj ispred koje je izgrađen mali bolnički centar. O njemu se svakodnevno brine 15-ak vrhunskih liječnika, a troškovi su veći od 100.000 eura tjedno.

Obitelj je za potrebe liječenja već prodala privatni zrakoplov te gotovo tri milijuna vrijednu vilu u Norveškoj. Srećom, Michael je u karijeri zaradio blizu milijardu eura tako da ima s čim pokriti enormne račune. 

Komentari (23)
  • Kako stvari stoje, ovo mu je najveća utrka u karijeri. Samo je pitanje dali ta utrka ima sretan svršetak.

    6. 12. 2017,   11:34
  • On je u vegetativnom stanju , poremećene svijesti uz očuvanu budnost bez spoznaje o okolini..obitelj se nada i to je očekivano...čuda se dogadjaju..ipak sve ovo predugo traje.

    6. 12. 2017,   12:37
  • ovo je zalosno al ovo vec prerasta u mit.. godina 2144 ne predaje se

    6. 12. 2017,   11:25