Obavijesti

Sport

Komentari 23

Bivši Schumacherov šef: Još se Michael nije predao, bori se

Bivši Schumacherov šef: Još se Michael nije predao, bori se
1

Sedmerostruki F1 prvak Michael Schumacher, koji je teško ozlijedio glavu na skijanju u Francuskoj u prosincu 2013., primljen je i u Kuću slavnih Svjetske automobilističke federacije

VIDEO

Michael Schumacher (48) u ponedjeljak je dobio još jednu počast, primljen je Kuću slavnih Svjetske automobilističke federacije.

Schumi, međutim, kao što je poznato, nije mogao biti u Parizu. Sedmerostruki F1 prvak u teškom je zdravstvenom stanju još od prosinca 2013. kad je na skijanju glavom udario u kamen te je šest mjeseci bio u induciranoj komi.

Njegov bivši šef u Ferrariju Jean Todt održao je dirljiv govor, ali i dao nadu u Michaelov oporavak.

- Još je s nama i bori se. Ali, nedostaje nam jako puno - istaknuo je Todt.

S okupljenima u Parizu podijelio je dvije njemu najdraže stvari kad su obojica bili u Ferrariju.

- Prva je kad smo 2000. osvojili prvi naslov, a druga pokazuje njegovu veličinu i kao čovjeka i sportaša. Znam da ljudima na prvu loptu Schumi izgleda arogantno, no on je ustvari vrlo sramežljiv čovjek. Tek što je završila 2000. pitao me bi li mogao odraditi nekoliko testnih krugova u Fioranu da se uvjeri da i dalje zna voziti. Uvijek je sumnjao u sebe, bio odličan ili ne - rekao je Todt.

U Pariz je došla i Michaelova menadžerica Sabine Kehm. Supruga Corinna je u Americi dok mu je sin Mick također imao nekih obveza.

- Svi znamo da je Schumi trebao biti ovdje, sigurna sam da bi to volio. Ono zbog čega je bio tako poseban i uspješan njegova je ljubav prema sportu, prema Formuli 1 - rekla je Sabine.

U kakvu ja zdravstvenu stanju bivši sedmerostruki prvak zapravo zna jako mali broj ljudi, no nikakve informacije ne izlaze u javnost.
Nagađa se tek da Schumacher reagira na određene podražaje, no sve ostalo je obavijeno tajnom. Premda i šutnja govori puno, nažalost, ne i dobre stvari.

Oporavlja su u svojoj kući u Švicarskoj ispred koje je izgrađen mali bolnički centar. O njemu se svakodnevno brine 15-ak vrhunskih liječnika, a troškovi su veći od 100.000 eura tjedno.

Obitelj je za potrebe liječenja već prodala privatni zrakoplov te gotovo tri milijuna vrijednu vilu u Norveškoj. Srećom, Michael je u karijeri zaradio blizu milijardu eura tako da ima s čim pokriti enormne račune. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka