Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bjelica bez devet igrača, čak bi Ademi mogao postati stoper!?

Bjelica bez devet igrača, čak bi Ademi mogao postati stoper!?
2

DInamo je tek četiri puta poražen (Partizan, Celtic, Milan i Koper) na gostovanjima kod svojih prvih europskih prepreka u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Na prvoj je stubi ispao samo jednom, od Milana...

VIDEO

Dinamo danas po 20. put u svojoj povijesti, otkako je HNL-a, kreće u pohod na Ligu prvaka. A do elitnog natjecanja do sada su stigli tek šest puta...

Pokretanje videa...

Predstavljanje Dinamovih dresova 01:51

- Suprotstavljamo se dobrom suparniku koji je protiv Šerifa, a oni su iskusni u Europi, pokazao koliko vrijedi. No vjerujem u nas, našu individualnu i momčadsku kvalitetu, a i u dobroj smo formi - rekao je Nenad Bjelica uoči odlaska u Tbilisi pa dodao:

- Razgovarao sam i sa Zoranom Zekićem, on nam je dao dodatne informacije o suparniku. Imamo mi i svoje analize, dosta smo vidjeli, puno znamo o njima. Saburtalo ima ofenzivne bekove, a krilni igraču igraju ‘kontra nogom’. I oni su, uz napadača Rolovića, njihovi najopasniji pojedinci.

Dinamo je veliki favorit, svjesni su toga Zagrepčani, zna to i Bjelica. Hrvatski prvak prema Gruziji se zaputio bitno oslabljen, trener “modrih” u Tbilisiju na raspolaganju neće imati Zagorca, Moharramija, Dilavera, Theophilea, Gvardiola, Andrića (ozljede), Stojanovića (kartoni) te još nespremne Olma i Moubandjea, koji bi mogli konkurirati za uzvratnu utakmicu. Ali i bez devet igrača Dinamo pun motiva ide po pobjedu.

U 19 dosadašnjih gostovanja kod svoje prve europske prepreke u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Dinamo je upisao devet pobjeda, uz šest remija i četiri poraza. A “plavi” su gubili tek kod Partizana (1-0, 1997/98.), Celtica (1-0, 1998/99.), Milana (3-1, 2000/01.) i Kopra (3-0, 2010/11.). Opet, Dinamo je protiv Milana europsku sezonu 2000/01. otvorio tek na posljednjoj stepenici, u 3. pretkolu Lige prvaka, Hrvatska je tad u tom natjecanju imala dva predstavnika (Hajduk ispao od Dunaffera).

Dinamo je u 19 pokušaja, samo jednom (baš protiv Milana) zapeo na prvoj stepenici puta prema Ligi prvaka, no povijest pokazuje kako je tu bilo još puno prilično “za*ebanih” suparnika. Podsjetimo, azerbajdžanski Hazar iz Lenkorana 2007/08. “modri” su prošli tek poslije produžetaka, protiv Kopera je nakon zagrebačkih 5-1 Velimir Zajec otišao gledati idućeg suparnika, a momčad s njegovim pomoćnikom Ćukom na klupi visila je kao luster i u uzvratu izgubila 3-0, pri čemu je Butina spašavao. Dok su bugarski Ludogorec (2012/13.) prošli zahvaljujući pogotku Domagoja Vide u 97. minuti uzvratnog dvoboja.

Bjelica nema previše upitnika oko početnog sastava, na teren bi trebala momčad koja je u petak svladala Lokomotivu. Naravno, ako svi “prežive” posljednji trening. Dinamo će tako zaigrati u sustavu 4-1-4-1, a na stadionu “Miheil Meški” istrčat će Livaković - Pinto, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović, Kadzior, Gojak, Oršić - Gavranović.

Najveći problem Bjelici predstavlja zadnja linija, Dinamo u Tbilisiju na raspolaganju ima samo dva (Lešković i Perić) zdrava stopera. U Gruziji se trebao naći i Joško Gvardiol, no dobio je neugodan udarac u zglob protiv Dubrave pa je i mlada nada morala na hlađenje. I tako će, u slučaju nepredvidivih situacija, treća stoperska opcija (ako bude trebalo) biti - Ademi.

Zagrepčani su na letu za Tbilisi saznali potencijalnog suparnika za 3. pretkolo Lige prvaka. Prođe li sve kako treba sa Saburtalom, Dinamo će na pobjednika dvoboja Ferencvaros - Valletta.

- Sudbina se ovoga ljeta poigrala sa mnom. Dinamo je favorit, ali i mi i oni moramo proći svoje prepreke - kaže Eldar Ćivić, lijevi bek Ferencvarosa, koji je ovoga ljeta bio velika želja Dinama.

Prve gostujuće utakmice Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Sezona 1993/94.
Tofta58 (Farski Otoci)    5-0

Sezona 1996/97.
Tirana (Albanija)    6-2

Sezona 1997/98.
Partizan (Srbija)    0-1

Sezona 1998/99.
Celtic (Škotska)    0-1

Sezona 1999/00.
MTK (Mađarska)        2-0

Sezona 2000/01.
Milan (Italija)        1-3

Sezona 2003/04.
Maribor (Slovenija)    1-1

Sezona 2006/07.
Ekranas (Litva)        4-1

Sezona 2007/08.
Hazar (Azerbajdžan)    1-1

Sezona 2008/09.
Linfield (Sj. Irska)    2-0

Sezona 2009/10.
Pjunik (Armenija)    0-0

Sezona 2010/11.
Koper (Slovenija)    0-3

Sezona 2011/12.
Neftči (Azerbajdžan)    0-0

Sezona 2012/13.
Ludogorec (Bugarska)    1-1

Sezona 2013/14.
Fola Esch (Luksemburg)    5-0

Sezona 2014/15.
Žalgiris (Litva)    2-0

Sezona 2015/16.
Fola Esch (Lukemsburg)    3-0

Sezona 2016/17.
Vardar (Makedonija)    2-1

Sezona 2018/19.
Hapeol BS (Izrael)    2-2

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao