Obavijesti

Sport

Komentari 54

Bjelica: Godi čuti Guardioline pohvale, De Bruyne? Nije plus

Bjelica: Godi čuti Guardioline pohvale, De Bruyne? Nije plus
6

Drago mi je čuti te pohvale od trenera kao što je on. Ne sumnjam da će biti spreman za svaku našu opciju. No rekao sam već da je taktika jedno, a neke su druge stvari puno važnije, govorio je Nenad Bjelica

VIDEO

S nekoliko sati zakašnjenja stigli su dinamovci na Otok. Let je umjesto prijepodne pomaknut na poslijepodne pa im je poremetio dnevni plan dan prije utakmice s Manchester Cityjem (21.00, Planet Sport 1). Kasnila je i presica na kojoj su posljednje misli s javnošću podijelili Nenad Bjelica i Petar Stojanović. 

Pokretanje videa...

03:58

- Mi uvijek idemo na tri boda, bez obzira tko je protivnik i to sam rekao već nekoliko puta. Tako će biti i sutra premda znam da je malo klubova koji su pobjeđivali ovdje na Etihadu. No mi vjerujemo u sebe i svoje šanse makar će nam se trebati dosta toga poklopiti - uvodno je ponovio Dinamov trener.

Ranije tijekom dana u svom druženju s novinarima Pep Guardiola pohvalno je govorio o Dinamu.

- Drago mi je čuti te pohvale od trenera kao što je on. Ne sumnjam da će biti spreman za svaku našu opciju. No rekao sam već da je taktika jedno, a neke su druge stvari puno važnije da bi se ostvario pozitivan rezultat, kao što su igranje sa srcem, agresivnost, hrabrost... Znamo da su nam šanse male, ali borit ćemo se dok postoje.

Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...
Dobrodošli, dragi dinamovci, na najbolji stadion na svijetu...

Mogle bi biti veće ne zaigra li za Engleze Kevin de Bruyne koji je propustio današnji trening.

- To je jedan od najboljih svjetskih nogometaša, ali svi su kod Cityja takvi u napadu, od Sterlinga, Mahreza, D. Silve, B. Silve, Aguera... To su sve vrhunski igrači i imaju puno alternativa. Ne znam hoće li to biti plus za nas.

A činjenica da im obrana nije u najidealnijem stanju?

- Nema Laportea, tako da u ovom trenutku igraju Otamendi i Fernandinho, ali i oni su visoka razina jer City je cijeli takav tko god da istrči. Ne vjerujem da to može biti olakotna okolnost, mi možemo sami sebi najviše pomoći ako budemo radili stvari koje trebamo.

Kao, npr., prošli tjedan.

- Dobar je tjedna iza nas, 11 golova u dvije utakmice, a stvorili smo još toliko šansi. Isti je City bio u svojim utakmicama, pa smo dvije ekipe koje igraju dobar i efikasan nogomet, svaka na svojoj razini premda je njihova puno veća. Ako budemo sutra na 30-40 posto iskorištenih šansi, nećemo imati šanse. Efikasnost nam mora biti na 70-80 posto i onda se možemo nadati.

Pep: Dinamo je dao upozorenje. Hrvati? Sjajni u svakom sportu
Pep: Dinamo je dao upozorenje. Hrvati? Sjajni u svakom sportu

Kako ćete smiriti igrače da ne budu nervozni?

- Mi smo navikli igrati u dobrim atmosferama, možda ne u ovakvoj kao što će biti sutra, no igrači trebaj uživati. Nemamo imperativ jer uglavnom problemi dolaze kada imate imperativ.

Je li Manchester City favorit za osvajanje Lige prvaka, stiglo je pitanje od engleskog novinara.

- Jest, veliki favorit iako u europskom nogometu imamo puno dobrih klubova koji mogu osvojiti naslov. City već pokušava dvije godine s Guardiolom, uvijek je blizu, ima kvalitetu, no treba sreće u nokaut-fazi. Zadnji put nesretno je ispao od Tottenhama.

Trebat će, pak, sreće i pomoći na desnoj strani Petru Stojanoviću kojega će "maltretirati" Sterling.

- Ma svi su oni vrhunski, kao i Sterling. Najbitnije je da mi budemo svi kao momčad i jedino tako možemo do pozitivnog rezultata. Imamo male šanse, no nećemo se predati - završio je Dinamov Slovenac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani