Obavijesti

Sport

Komentari 7

Bjelica: Nema kalkulacija, ni ne znam tko mi ima dva kartona...

Bjelica: Nema kalkulacija, ni ne znam tko mi ima dva kartona...
1

Nikada igračima ne govorim da namještaju treći žuti karton, od njih uvijek tražim da daju sve od sebe, kod nas nema kalkulacija, rekao je Nenad Bjelica uoči utakmice protiv Anderlechta (četvrtak 21 sat)

VIDEO

Nema kalkulacija, ma ne znam ni tko ima ta dva žuta kartona (Stojanović, Hajrović i Šunjić). Znam tko sutra igra od prve minute, ali vjerujte da ne znam tko ima kartone. Treći žuti karton uvijek dođe prije ili kasnije, mi imamo 22 igrača spremnih za igru, rekao je Nenad Bjelica dan prije utakmice Dinama i Anderlechta, pa nastavio:

- Ako netko otpadne za daljnje utakmice, mi ćemo ga nadomjestiti. Mi ne biramo utakmice, niti kalkuliramo. Nikada igračima ne govorim da namještaju treći žuti karton, od njih uvijek tražim da daju sve od sebe, kalkulacija nema. Izvest ću momčad od koje očekujem pobjedu, to je jedino važno.

Dinamo u četvrtak u 21 sat igra protiv Anderlechta u zadnjem kolu Europske lige. Plavi su osigurali prvo europsko proljeće nakon 49 godina i prvo mjesto u skupini.

OVAKO SE SLAVILO EUROPSKO PROLJEĆE:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:39

No, osim za ugled, Dinamo ipak ima određen ulog u ovoj utakmici.

Pobjeda mu donosi novih 570.000 eura, remi 190.000, a pozitivan rezultat bitan je i kako bi HNL na ljestvici europskih liga preskočio Švicarsku i popeo se na 15. mjesto, koje bi mu jamčilo dva predstavnika u Ligi prvaka u sezoni 2020/21.

Belgijci su posljednji u skupini D i ne mogu proći dalje, jedino što mogu jest pokušati preskočiti Spartak Trnavu na trećem mjestu, koja u isto vrijeme dočekuje rasterećeni Fenerbahče.

Nenad Bjelica i Petar Stojanović najavljuju posljednje kolo Europske lige: Dinamo protiv Anderlechta na Maksimiru Reporteri: Josip Tolić i Hrvoje Tironi

Objavljuje 24sata Sport u Srijeda, 12. prosinca 2018.

Trener Dinama je nastavio...

- Svi igrači koji su igrali za vikend su u dobrom stanju, vidjet ćemo tko će igrati. Ovi koji su odmorili su također na raspolaganju. Vlada dobro raspoloženje, željno očekujemo utakmicu i nadamo se novim bodovima. Pa da ovu polusezonu zaključimo u Europi na najuspješniji način.

U modrom se domu nadaju novoj pobjedi...

- Cilj nam je završiti sezonu s dvije pobjede, za to imamo snage i kvalitete. Na dispizociji imam 22 igrača i s njihovim izborom ne mogu pogriješiti. Važno nam je dobiti Anderlecht zbog svega; zbog nas samih da uspješno završimo sezonu, pa i koeficijenta koji je hrvatskom nogometu jako važan. Pa bi za dvije sezone mogli imati dvije momčadi u Ligi prvaka. Velik je ulog, nema kalkulacija, trebamo uzeti tri boda kako god, pa se okrećemo Hajduku.

Koja je razlika u Anderlechtu iz prve utakmice i danas?

- Njihov trener dosta mijenja momčad, i sistem i igrače. Traži dobitnu kombinaciju, a za sada po rezultatima kod njih nema velikog poboljšanja, oni su ipak ispod očekivanja za takav klub. Protiv Spartaka su zaigrali s mješovitom momčadi, imali su dosta nestandardnih igrača, vidjet ćemo u kakvom će sastavu izaći sutra. Ali, mi smo fokusirani samo na sebe, moji zahtjev je da naši igrači utakmici pristupe skroz ozbiljno.

VIDEO: Dinamo odradio trening nakon presice

Pokretanje videa...

01:03

Stojanović: Idemo full gas

Riječ je dobio Petar Stojanović...

- Složio bi se s trenerom, dobra je atmosfera u svlačionici, igrači su spremni. Želimo tu pobjedu, pa da kao što je rekao trener da na najbolji način završimo grupnu fazu Europske lige, a onda idemo dalje - rekao je Petar Stojanović, pa nastavio:

- Anderlecht je vrhunska momčad, imaju kvalitetne igrače, toga smo svjesni. Bili smo i u prvoj utakmici, ali mi imamo svoje kvalitete. Iz utakmice u utakmicu dokazujemo kako smo sposobni za dobre rezultate. Trebamo ih respektirati, ali znamo naše kvalitete, pa ćemo od prve utakmice krenuti kako treba, postaviti se kao domaćin i biti pravi.

Vi imate dva žuta kartona, hoćete li se paziti zbog toga tijekom utakmice?

- Mislim da svaku utakmicu treba ići full gas, ne razmišljam o tome. Treba pobijediti utakmicu, ne razmišljam o svojim kartonima. Mi igrači i stručni stožer razmišljamo samo o Anderlechtu, želimo dobiti taj dvoboj, pa ćemo se onda okrenuti dvoboju s Hajdukom. Vjerujem da će sutra biti dobra atmosfera, kakvu i zaslužujemo - završio je Stojanović.

VIDEO: Trening dinamovaca na Maksimiru

Pokretanje videa...

01:04
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu