Obavijesti

Sport

Komentari 70

Bjelica: Možemo proći Benficu, nazvat ću i Kovača za pomoć...

Bjelica: Možemo proći Benficu, nazvat ću i Kovača za pomoć...
5

Dinamo u osmini finala Europske lige igra protiv Benfice! Prva utakmica je na Maksimiru 7. ožujka, uzvrat je u Portugalu 14. ožujka. Bili smo s Bjelicom na izvlačenju protivnika, Dinamov trener nije ni trepnuo

VIDEO

Dobili smo jako teškog protivnika, jednog od najtežih koje smo mogli izvući. Uz Inter, Napoli, Arsenal, Chelsea, Franfkurt... Benfica je u tom društvu klubova koji su bili bolji za izbjeći. Prva utakmica je u Zagrebu, nadam se punom stadionu, vidjeli ste što smo u stanju napraviti, prva je reakcija Nenada Bjelice na ždrijeb osmine finale Europske lige.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Bjelica komentira ždrijeb 28:13

Dinamo je izvukao Benficu. Prvi susret je na Maksimiru 7. ožujka, uzvratna utakmica je za tjedan dana u Portugalu.

- Benfica je gigant u europskom nogometu. Godinama u vrhu portugalskog nogometa. Čini mi se da sam gledao jednu njihovu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Brza i neugodna momčad, inače portugalske momčadi imaju puno Brazilaca ili igrača koji su odrasli u Brazilu. Bit će teško, ali vjerujem u svoju momčad, vjerujem da imamo šanse - rekao je Bjelica. 

Dinamo saznao protivnika u osmini finala: Idu na Benficu!
Dinamo saznao protivnika u osmini finala: Idu na Benficu!

- Igrao sam protiv Porta kad sam trenirao Austriju Beč. Bilo je 1-1 u Portugalu. Dugo smo vodili tamo. U Austriji smo izgubili 1-0, ali trebali smo dobiti tu utakmicu s dva razlike. Porto nas je podcijenio. Mislim da nas Benfica sigurno neće podcijeniti. Ako pogledaju utakmicu protiv Plzena, maksimalno će se pripremiti za nas - dodao je Bjelica.

- Prva utakmica doma može i ne mora biti prednost. Za nas je bitno da napunimo Maksimir i da se pokažemo u svjetlu u kakvom smo se pokazali protiv Viktorije. Neće nam biti problem psihološki se pripremiti, to nam za Benficu stvarno neće biti problem. Vrhunski su to igrači, atmosfera je tamo također sjajna, ali naravno, nadamo se prolasku - kaže Dinamov trener.

Pokretanje videa...

00:22

Bayern je igrao protiv Benfice u skupini Lige prvaka.

- Sigurno ću nazvati Niku Kovača. S njim imam kontakt i pokušat ću od njega dobiti što više informacija. Benfica je veliki favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Veliki sam optimist, da igramo protiv Reala na Bernabeuu, vjerovao bih u prolazak - rekao je Bjelica.

Zagreb: U Dinamu pratili ždrijeb Europske lige - Dinamo igra s Benficom

Nije mi problem igrati s dvije momčadi

Malu prednost Dinamo bi mogao dobiti u smislu borbe za naslov u domaćem prvenstvu. I dok je Dinamo sigurno na vrhu i čeka ga dosta povoljan rasplet, Benfica je u žestokoj borbi s Portom, Sportingom i Bragom.

Porto vodi s 54 boda, Benfica ima bod manje, Braga ima 49 bodova, Sporting 45.

Benfica pet dana prije gostovanja u Zagrebu ide u goste Portu.

- Benfica se bori žestoko za naslov u Portugalu i vjerojatno im je to prioritet. Možda im fokus bude malo više na tim utakmicama. Znate da imamo dobar roster, nemam nikakav problem da nam četvrtkom igra jedna momčad, a u nedjelju druga, tako da ćemo mi biti na sto posto - dodao je Bjelica.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj