Obavijesti

Sport

Komentari 17

Bjelica izgubio protiv 'svojih', Hajduk remizirao sa Šahtjorom

Bjelica izgubio protiv 'svojih', Hajduk remizirao sa Šahtjorom
1

Dinamo je u prijateljskoj utakmici izgubio od Austrije Beč (0-2), dok je Hajduk remizirao s bjeloruskim prvoligašem Šahtjorom Soligorskom (1-1). Bile su to zadnje utakmice hrvatskih prvoligaša u turskom Beleku

VIDEO

Do iduće godine...

Dinamo i Hajduk završili su svoju 'orijentalnu avanturu' u turskom Beleku. Za oproštaj su odigrali utakmice protiv respektabilnih protivnika, ali bez većih uspjeha.

Dinamo je u posljednjeg dana na pripremama u Turskoj poražen (2-0) od bečke Austrije. Bila je ovo i daleko najslabija predstava modrim u Beleku, petoplasirana momčad austrijske lige bila je puno bolja, zasluženo stigla do pobjede.

Pokretanje videa...

Nenad Bjelica 01:07

Strijelci su bili Sarkaria i Yateke, a Nenad Bjelica nije mogao biti zadovoljan predstavom, a pogotovo pristupom svojih igrača, očito kako su plavi već zasićeni turskom avanturom.

Već od samog početka Austrijanci su zagospodarili travnjakom, imali više od igre, dok je u igri Dinama bilo previše nervoze. Do prve ozbiljnije prilike čekali smo do 22. minute, Ewandro je pobjegao modrim braničima, izašao sam na Zagorca, ali je kapetan Dinama bio uspješniji. U završnici drugoga dijela opasan je bio i Dinamo, Olmo je snažno potegao s ruba kaznenog prostora, no lopta je odsjela na gredi.

9
| Foto: Marko Lukunic/PIXSELL



Plavi su prvi zaprijetili u nastavku, Gojak je idealno u 73. minuti proigrao Oršića, ovaj krenuo sam na suparničkog vratara, ali tukao iznad gola. I onda su Bečani pojačali pritisak, Nenad Bjelica je napravio sve izmjene i tu je krenuo krah 'modrih'. Prvo je Sarkaria u 78. minuti šutirao izvana, lopta je 'liznula' gredu i otišla iznad gola.

No, samo tri minute kasnije Austria je povela. Bila je to velika pogreška Muse koji je nespretno uštopao loptu do Sarkariana, a ponajbolji igrač utakmice sjurio se prema Zagorcu i mirno poentirao. Dinamo je mogao do izjednačenja u 88. minuti, Gojak je ubacio iz kuta, a Rrahmani s pet metara poslao loptu glavom pokraj gola.

Austria Beč je u samoj završnici stigla do drugog gola, sada je prilično nespretno reagirao Matel, Turgeman je stigao do lopte, na drugoj vratnici proigrao Yatekea koji bez problema vara Zagorca. Dinamo je tako posljednjeg dana priprema upisao i prvi poraz u Turskoj.

Strijelci: 0:1 - Sarkaria (81), 0:2 - Yateke (90).

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Moharrami (od 76. Matel), Rrahmani, Dilaver, Leovac (od 63. Musa) - Lešković (od 63. Gjira) - Hajrović (od 63. Šitum), Gojak, Olmo (od 76. Franjić), Oršić (od 76. Menalo) - Petković (od 76. Baturina).

Austria Beč (4-4-2): Pentz - Klein, Madl, Borković, Martschinko - Sax, Demaku, Matić, Prokop - Edomwonyi, Ewandro (još su igrali: Schoissengeyr, Salamon, Ebner, Turgeman, Yateke, Fitz, Sarkaria, Kos).

Remi 'majstora s mora'

Hajduk je svoj završni ispit odradio protiv bjeloruskog prvoligaša Šahtjor Soligorska, a završilo je 1-1.

Splićani su poveli golom Mije Caktaša u 20. minuti, a borbeni Bjelorusi izjednačili su golom bivšeg igrača RNK Splita Elisa Bakaja.

Hajduk (4-3-3): Posavec (od 46. Duka) - Tudor - Ismajli -Mikulić - Fomitschow - Nejašmić, Palaversa - Hamza - Caktaš - Jairo (od 77. Sahiti) - Delić (od 46. Gyurcso).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu