Obavijesti

Sport

Komentari 43

Bjelica: Iz Dinama ne idem ni da mi ponude 8 milijuna eura

Bjelica: Iz Dinama ne idem ni da mi ponude 8 milijuna eura
5

Dinamo u četvrtak igra svoju najveću europsku utakmicu u posljednjih pedesetak godina, a trener Nenad Bjelica pokazao je koliko mu znači njegova momčad i uspjeh koji su postigli

VIDEO

Da mi netko i ponudi osam milijuna eura vjerojatno bih odbio takvu ponudu. Sigurno ću biti u Dinamu do ljeta jer ne želim napustiti ovaj brod koji dobro plovi i igrače koji su me zadužili sa svojim igrama, rekao je Nenad Bjelica u intervjuu za Sportklub.

 

Dinamo će na Valentinovo igrati protiv Viktorije u češkom Plzenu svoju najvažniju utakmicu u posljednjih pedesetak godina. Uzvrat slijedi nakon tjedan dana na Maksimiru, a euforični navijači već su kupili velik dio ulaznica te je Maksimir skoro rasprodan.

Zagreb: Od ranog jutra gužve za kupnju karata za Dinamovu uzvratnu utakmicu u Europi

Ponosni smo

- Jako smo ponosni što će naši navijači napuniti stadion i prije prve utakmice. Pomogli su nam u svim europskim utakmicama, u velikom su broju bili na stadionu i nema razloga da i ovaj put ne bude tako.

Pokretanje videa...

00:50

Navijači Dinama 'žive' za sljedeći susret, ali u svlačionici je atmosfera opuštena koliko može biti.

- Opušten sam i mislim da je ekipa pokazala da je spremna za utakmicu. Sretan sam da sam dio Dinama i sretan sam što sam Dinamu pomogao da je ostvario proljeće u Europi. 

Nakon dvije utakmice u proljetnom dijelu HNL-a 'modri' imaju dvije pobjede. bili su uvjerljivi protiv Rudeša (7-2) i zasluženo su slavili protiv Istre (1-0). Nije bilo lako zadržati fokus na ligi, ali Bjelica ističe da su igrači to fokusirano odradili.

- Mislim da su prve dvije utakmice u prvenstvu pokazale da smo fizički i mentalni spremni. Imamo jako puno informacija o Viktoriji Plzen. Ali kako mi njih znamo, znaju i oni nas 'u dušu'. Ali ako budemo izgledali na nivou jesenskih utakmica, naše šanse su velike 

Spremni za Plzen

- To je vrlo iskusna momčad, mislim da čak devetorica imaju preko trideset godina. Dva veznjaka su im vrlo kvalitetna i uvijek igraju s jednim visokim napadačem. Vrlo nezgodna ekipa. Ipak naša je prilika u našoj kvaliteti i atmosferi koju imamo, a vjerujem da će i sreća biti na našoj strani - prokomentirao je Bjelica nadolazeći susret.

Još se mora poraditi na nekim finesama, a prva jedanaestorka podložna je malim promjenama.

- Prvu jedanaestoricu imam u glavi, ali ima još treninga na kojima mogu odlučiti. Vraćaju se Theophile i Dilaver, ali Gavranović i Hajrović neće biti na raspolaganju. Postoje upitnici oko Kadziora i Šunjića, ali vjerojatno bi trebali biti spremni za drugu utakmicu. Ne možemo se skoncentrirati samo na jednu utakmicu. Uvijek je fokus na svojim zadacima i zalaganju na terenu, a o protivniku im damo samo najvažnije karakteristike. Ovisimo sami o sebi - zaključio je Bjelica priču o Plzenu.

'Hrvatski i srpski sportaši imaju dobre odnose'

Komentirao je Bjelica i napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

- Apsolutno sramotno, moram to osuditi. Ovaj put je to bilo u Splitu, ali bilo gdje da se dogode takve stvari, treba ih osuditi i maksimalno kazniti počinitelje da se to ne bi ponovilo - rekao je Bjelica, u čije je redove nedavno stigao Srbin Komnen Andrić.

- Hrvatski i srpski sportaši imali su dobre odnose još za vrijeme rata, a i danas imaju što pokazuju regionalne lige u košarci i vaterpolu. Mogu samo svima zaželjeti da više takvih nemilih događaja ne bude te da se svi srpski sportaši dobro osjećaju u Hrvatskoj, ali i svi hrvatski sportaši u Srbiji - zaključio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...