Obavijesti

Sport

Komentari 60

'Tko ne može igrati ovakve utakmice, ne treba biti u klubu'

'Tko ne može igrati ovakve utakmice, ne treba biti u klubu'
1

Rudeš je bio bolji i imao bolje šanse u prvom poluvremenu. Ne možete ući u utakmicu u 46. minuti. Onda te neće ni sreća poljubiti. Izgubili smo velika dva boda, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica

VIDEO

Rudeš je šokirao Dinamo i izvukao veliki bod iz Maksimira (1-1). Vodili su sve do dvije minute prije kraja, a lošem izdanju 'modrih' kumovale su i brojne rotacije trenera Nenada Bjelice koji je u odnosu na Hapoel u utorak promijenio svih 11 igrača.

- Mislim da je ovo realno, rezultat je realan. Rudeš je bio bolji i imao bolje šanse u prvom poluvremenu. Ne možete ući u utakmicu u 46. minuti. Onda te neće ni sreća poljubiti. Izgubili smo velika dva boda - rekao je Bjelica neposredno nakon utakmice za Arenu Sport.

Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!
Neuspjeli pokus Bjelice: Rudeš uzeo bod 'modrima' na startu!

Upitan o tome vidi li se sada razlika između nominalno prve i druge momčadi Dinama, rekao je:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih sad ovako vruć neke velike zaključke donosio. Imamo jako puno igrača, moramo vidjeti. Ako igrači Dinama ovakve utakmice ne mogu igrati, onda ne trebaju ni biti u Dinamu. Imaju igrači kvalitete, ali pristup u prvom poluvremenu je bio loš - rekao je pa nastavio:

- Kad hoćeš ući u utakmicu u 46. minuti onda nam se događa to što se događa. Mi smo prespavali prvo poluvrijeme. Za mene je ovo danas poraz i ovo je za mene trežnjenje i velika škola. Moramo naučiti iz ovoga.

Ljudi su imali pravo što nisu došli

Atmosfera na tribinama nije bila kao ona u utorak, kad je na Maksimir došlo desetak tisuća ljudi. Ali Bjelica suosjeća s onima koji su došli i gledali ovo mučenje prvaka.

- Znamo da u hrvatskoj ligi ne dolazi toliko navijača kao u europskim utakmicama. Imali su pravo što nisu došli. Ovo za gledati prvo poluvrijeme, ne znam koliko ih je bilo, dosta smo ih namučili. S pravom je to bio mali odaziv publike. U prvom dijelu totalno smo zakazali i prespavali ga, nismo mogli očekivati veću podršku navijača. Velika je razlika u igri, rezultatu i svemu skupa. Moramo se navikavati na tu atmosferu i znati nositi se s njom.

- Promjene? Imamo 33 igrača u Dinamu, neće oni svi ostati. Da bismo znali tko je za Dinamo, a tko ne, moramo im dati šansu. Ako se bojimo dati šansu u jednoj ovakvoj utakmici, koju poruku im šaljemo? To ću i dalje raditi, tako pokazujem koliko ih cijenim i poštujem. Oni će svojim igrama to vratiti ili neće. Ne možemo igrati u Europi, HNL-u i Kupu s 11 igrača. Treba nam više i zato trebamo vidjeti tko je za Dinamo.

Malo igrača "modrih" odigralo je na razini, ali trener Dinama nije htio o onima koji nisu...

- Neću izdvajati nikoga. U prvom dijelu jedino je Perić bio na nivou. Ali budite sigurni da ću im na sastanku reći sve što ih ide - rekao je Bjelica, nazvavši ovaj remi porazom i dobrom školom.

Vjerojatno smo podcijenili Rudeš

- Generalno u porazima, a za mene je ovo poraz, vidim dobro. Porazi te bude i tjeraju da ideš dalje. Ne bih ništa drugačije napravio, vjerojatno ću u budućnosti davati šansu igračima jer moram vidjeti s kim raspolažem. Jedno je utakmica u HNL-u pred praznim tribinama, a drugo je u Europi. Moram im dati šansu.

- Jesmo li podcijenili Rudeš? Vjerojatno iako nije bilo govora o tome, maksimalno smo se ozbiljno za njih pripremili. Mislim da naša ekipa nije bila na nivou. Stvorili su nam tri mrtve šanse u prvom dijelu, ne mogu to prihvatiti kao trener, to je previše. Imali smo tri-četiri utakmice da nam protivnici nisu ušli u okakve šanse. Moramo poboljšati koncentraciju i realizaciju.

Dinamu u utorak slijedi uzvrat drugog pretkola Lige prvaka u Izraelu i obrana velike prednosti 5-0 iz prve utakmice, a onda i ogled protiv Istre 1961, opet u Maksimiru. Koliko će ispremiješati momčad?

- Svi će dobivati šansu. Nisam ja tu onaj koji postavlja momčad, oni sami sebe guraju u momčad. Tu su neki igrači koji su bili među najboljim mladim igračima HNL-a, koji vrijede silne milijune... Na njima je sve, a ja samo mogu na kraju odabrati opciju A ili B.  moram im dati šansu da mi pokažu da zavrjeđuju biti u Dinamu - zaključio je Bjelica.

Matić: Isprovocirali smo sreću

- Čestitam mojim igračima na zasluženom bodu na teškom gostovanju na početku sezone. Sreću smo isprovocirali, šteta za onaj gol na kraju - rekao je trener Rudeša Ivan Matić i prokomentirao kratki zapisnik sa samo četiri igrača na klupi, od kojih je uveo tek jednog.

- Trenutačno raspolažem s tim igračima koji su na zapisniku. Za neke još rješavamo dozvole. Imamo 24 igrača, ali za neke moramo još vidjeti jesu li kapacitet za prvu ligu.

- Mlada je momčad, nema dovoljno iskustva i ne mogu ništa zamjeriti igračima. Bili smo nepoznanica sami sebi i drago mi je što smo ovako odgovorili.

Matić se u HNL vratio četiri godine nakon što je vodio Split. Gotovo da ljepši povratak nije mogao poželjeti.

- Drago mi je što sam jedan od deset trenera u HNL-u i što sam dobio priliku, nadam se da ću to povjerenje i opravdati - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...