Obavijesti

Sport

Komentari 22

Bjelica najbolji trener Europe! Predavao o Dinamovom napadu

Bjelica najbolji trener Europe! Predavao o Dinamovom napadu
1

Sve je trajalo oko sat vremena, Bjelica je svojim izlaganjem zaintrigirao 500-tinjak inozemnih trenera pričom o organiziranim napadima i kontranapadima Dinama, uspoređivao ih s drugim europskih klubovima.

VIDEO

Bjelica održao predavanje inozemnim trenerima i dobio vrijednu nagradu!

Nenad Bjelica danas je doživio još jednu čast, trener Dinama dobio je na FIFEX-u (Football Industry Forum & Exhibition) nagradu za najboljeg klupskog trenera Europe u 2018. godini. Riječ je o kongresu trenera u organizaciji Turskog nogometnog saveza i Uefe, a Bjelica je tu održao i predavanje gdje je pričao o napadačkom dijelu igre Dinama (pa i bivšeg mu kluba Wolfsbergera), te načinu na koji njegove momčadi grade svoje napade.

Sve je trajalo oko sat vremena, Bjelica je svojim izlaganjem zaintrigirao 500-tinjak inozemnih trenera pričom o organiziranim napadima i kontranapadima Dinama, uspoređivao ih s drugim europskih klubovima. Mnogi su slušali prijevod s engleskog na turski jezik, zapisivali njegove ideje i zamisli.

Ovo je drugo izdanje FIFEX foruma, a ove godine udarne termine za takav predavanja dobili su Nenad Bjelica, Hamit Altintop i predsjednik Bešiktaša (Fikret Orman), dok su u 'drugom planu' bili treneri Bursaspora (Samet Aybaba) i Bašakšehira (Abdullah Avci). Organizatori kongresa Bjelici su na kraju dodijelili tu nagradu, kao i dres turske reprezentacije s brojem 22, taj je broj trener Dinama kao igrač nosio u hrvatskoj reprezentaciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bilo je ovo vrlo pozitivno iskustvo, ovakvi su kongresi i konferencije pozitivne za svakog trenera, a evo ja sam od učenika vrlo brzo postao učitelj. Već sam držao ovakva predavanja u Austriji, Poljskoj i na našoj trenerskoj Akademiji, tako da mi ovo nije ništa novo, no velika mi je čast bilo držati predavanje u ovako velikoj zemlji gdje je nogomet jako popularan - rekao je Nenad Bjelica, pa dodao:

- Bilo je tu puno renomiranih trenerskih lica, mogu biti jako sretan što sam dobio poziv na ovakav kongres, posebice još i takvu nagradu. Nisam očekivao nagradu, pa niti ovaj dres turske reprezentacije, ali evo ljudi su tako odlučili, hvala im na tome.

Nekoliko sati prije Nenada Bjelice na istu se pozornicu popeo Ivan Mijač, trener u mlađim kategorijama Dinama. On je pak držao predavanje o načinu rada u omladinskom pogonu Dinama i načinu selekcije igrača. Nenad Bjelica i Ivan Mijač u svojim su izlaganjima koristili grafike i nekoliko videa, tako dokazali Turcima zašto je Dinamo ove sezone toliko uspješan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...