Obavijesti

Sport

Komentari 85

Bjelica: Ostajem u Dinamu, i iduće godine želim Ligu prvaka

Bjelica: Ostajem u Dinamu, i iduće godine želim Ligu prvaka
4

Tu sam do kraja sezone, a onda na kraju sezone možda uopće ne budemo pričali o ostanku. Pa imam ugovor s Dinamom na godinu i pol dana, dobro mi je tu, uživam u svemu, rekao je Nenad Bjelica

VIDEO

Jutro poslije posljednje europske utakmice u 2019. godini Nenad Bjelica okupio je svoje igrače na laganom treningu, a prije toga ih je nahvalio za sve što su napravili u ovoj sezoni.

Pokretanje videa...

05:24


- Ponosni smo na njih, to sam im poručio. Zbog svega što su napravili - rekao nam je Nenad Bjelica, večer nakon ispadanja iz Lige prvaka.

Dinamo je u igri za prolazak u osminu finala Lige prvaka ili barem 1/16 finala Europske lige bio do posljednjih 20-ak minuta posljednjeg kola Lige prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Faul Muriela je skandalozan... Što sa mnom? Pustite trenera'
'Faul Muriela je skandalozan... Što sa mnom? Pustite trenera'

- Napravili smo velike stvari, kobna za nas je bila ona utakmica sa Šahtarom u Zagrebu kad smo ispustili veliku prednost. Neću sad kriviti nikoga za ispadanje iz Europe. Prvo treba krenuti od nas samih, ja uvijek krećem od sebe. Bili smo dobri, na trenutke odlični, ali očito je da nam još malo nedostaje da bismo prošli dalje iz skupine Lige prvaka - mirnim je glasom govorio Dinamov trener.

Prije utakmice s Manchester Cityjem do njega je došao Pep Guardiola, zagrlio ga je.

- Jednostavan čovjek, s takvim potezima pokazuje svoje poštovanje. Popričali smo i nakon utakmice. Pep nam je čestitao na svemu što smo napravili u Europi ove sezone, a ja sam njemu poželio da osvoje Ligu prvaka. Kad sam 2013. godine igrao u skupini Lige prvaka s Austrijom Beč, protivnik nam je bio Atletico. Tada su Madriđani sa Simeoneom došli do finala s Realom. Sad nešto slično očekujem od Cityja - kaže Bjelica.

Zagreb: Susret trenera Bjelice i Guardiole nakon utakmice


Dinamo će sigurno biti hrvatski prvak, u srpnju 2020. godine kreće u novi pohod na elitu. Nakon eliminacije i nakon Cityja, krenule su priče o tome do kad će Nenad Bjelica biti na klupi zagrebačke momčadi.

- Tu sam do kraja sezone, a onda na kraju sezone možda uopće ne budemo pričali o ostanku. Pa imam ugovor s Dinamom na godinu i pol dana, dobro mi je tu, uživam u svemu i ne razmišljam o ničemu drugom. Želim s Dinamom opet ući u Ligu prvaka. Tako da je sve jasno - poručio je Bjelica, koji se osvrnuo i na zimski prijelazni rok. Mnogi su dinamovci oduševili u Europi ove sezone.

'Ne znam da li nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti da igrači leže'
'Ne znam da li nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti da igrači leže'

Što će biti s Danijem Olmom, Brunom Petkovićem, Mislavom Oršićem, Dominikom Livakovićem u siječnju?!

- Tko to zna? Mi ne nemamo potrebu nikoga prodavati, ali ako za mjesec dana za nekoga od njih ili nekog drugog igrača dođe ponuda koja se ne može odbiti, onda će netko otići. Pa za Ivana Šunjića smo dobili ponudu od Birminghama koju nismo mogli odbiti - rekao je Bjelica, koji je itekako ponosan nakon europske sezone.

Dinamo je na u veljači i ožujku igrao nokaut fazu Europske lige, a sad je igrao u skupini Lige prvaka. Bili su to mjeseci za pamćenje u Maksimiru.

Guardiola je zagrlio Bjelicu, a popričali su i nakon utakmice
Guardiola je zagrlio Bjelicu, a popričali su i nakon utakmice

- Na tri utakmice u skupini Lige prvaka došlo je gotovo 90.000 gledatelja. Borili smo se do kraja za prolazak s momčadima koje su neusporedive skuplje od nas. To je nešto veliko. Bilo je u ovih godinu i pol dana velikih dana za Dinamo. Teško mi je reći koja mi je pobjeda najdraža. Viktorija Plzen, Benfica, Atalanta, recimo da su mi te tri malo ispred ovih ostalih - rekao je za kraj Nenad Bjelica, koji će ući u povijest Dinama kao jedan od najvećih trenera ikad. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića