Obavijesti

Sport

Komentari 56

Bjelica: Pep je čestitao na svim uspjesima, bio je pravi domaćin

Bjelica: Pep je čestitao na svim uspjesima, bio je pravi domaćin
1

On je kao pravi domaćin prišao prije početka utakmice, malo smo pričali, tako ja kao domaći trener u Maksimiru, pozdravim naše trenerske goste, rekao nam je strateg hrvatskog prvaka

VIDEO

Da nam je netko nakon dva kola i utakmica protiv Atalante i Manchester Cityja ponudio tri boda i ovakvu gol-razliku, to bismo sigurno prihvatili, rekao nam je ispijajući jutarnju kavicu trener Dinama Nenad Bjelica.

Dinamo je na Etihadu hrabro pao, 2-0 je podnošljiv rezultat protiv jedne od najboljih momčadi na svijetu.

- Neki su nam igrači bili previše impresionirani. Mi jednom godišnje igramo ovakve utakmice, u ovakvom okruženju - kaže Bjelica i nastavlja s analizom sraza na Etihadu.

Pokretanje videa...

00:28

- Guardiola je morao uvesti Raheema Sterlinga u igru, to dovoljno govori o tome da smo ostavili dobar dojam. U obrani smo bili jako dobri, držali smo se dogovora, ali u napadu nam nije išlo tako dobro.

'Kad nas Dinamo gazi u HNL-u svi se pitaju kako... Evo kako!'
'Kad nas Dinamo gazi u HNL-u svi se pitaju kako... Evo kako!'

Bila je ovo jedna od najvećih trenerskih utakmica za Bjelicu u dosadašnjoj karijeri.

- Najveći treneri protiv kojih sam vodio utakmice su sad Pep Guardiola i Diego Simeone protiv čijeg sam Atletica vodio Austriju Beč u Ligi prvaka. Obojica su majstori svojeg posla, a najveća je razlika u tome kako vode utakmicu. Simeone doslovno ne staje 90 minuta, on je uz aut-liniju. Imate osjećaj da igra sa svojom momčadi, a Pep je puno mirniji. On rijetko kad stoji, rijetko kad ustaje, a protiv nas sam ga vidio da je nekoliko puta reagirao - kaže Bjelko.

Susret 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama

Prije utakmice su se on i katalonski trener srdačno pozdravili. Obojica dobro govore engleski, španjolski, njemački i talijanski. Zanimalo nas je na kojem su se jeziku sporazumijevali.

Manchester City v Dinamo Zagreb - UEFA Champions League - Group C - Etihad Stadium

- Razgovarali smo na španjolskom jeziku. On je kao pravi domaćin prišao prije početka utakmice, malo smo pričali, tako ja kao domaći trener u Maksimiru, pozdravim naše trenerske goste. Gospodski je to napravio, čestitao mi je na svim mojim uspjesima, a ja sam njemu čestitao na njegovim dosadašnjim i budućim ostvarenjima. Poželio mi je dobru utakmicu. Na kraju smo se rukovali, čestitao sam mu na pobjedi, a kasnije smo se još jednom kratko sreli - rekao nam je Bjelica o razgovoru s Guardiolom.

'Manchester City je brži, jači, baš moćan... Imali smo i sreće'
'Manchester City je brži, jači, baš moćan... Imali smo i sreće'

Manchester City je nakon dva kola očekivano vodeći sa šest bodova, Dinamo i Šahtar imaju po tri, Atalanta je na nuli. Sad "modrima" slijede dva sraza sa Šahtarom. U tim bi utakmicama mogla pasti odluka o tome tko kao drugi ide u osminu finala.

'Sterling je jedini kojeg Dinamo nije htio vidjeti blizu terena...'
'Sterling je jedini kojeg Dinamo nije htio vidjeti blizu terena...'

- Šahtar je odlična momčad. Imaju puno malenih i okretnih Brazilaca, koji su dobri igrači. No, mi imamo šanse u tim utakmicama. 'Potući' ćemo se s njima. Atalanta se mora izvlačiti protiv Manchester Cityja - rekao je Bjelica i nastavio:

- Mi imamo situaciju s kojom nakon dva kola moramo i trebamo biti zadovoljni. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu u Ukrajini, da već tamo pokušamo napraviti veliku stvar.

Dinamo je u prednosti nad Šahtarom i Atalantom jer je već odradio gostovanje na Etihadu.

Sve će se momčadi iz skupine tamo nadati nekoj senzaciji, ali realno je očekivati da svi redom izgube na Otoku.


- Teško da će se Šahtar i Atalanta tamo dobro provesti - kaže trener Zagrepčana.

U sudačkoj nadoknadi burno je reagirao na jednu odluku nizozemskog suca Serdara Gözübüyüka. Tražio je od njega da svira prekršaj nad Perićem.

- U tim se trenucima hvatate za svaku slamku spasa. Mogao je svirati taj prekršaj, ali je suđenje bilo dobro - ustvrdio je Nenad Bjelica.

Na travnjak se nakon dvije utakmice izbivanja vratio Amer Gojak. Odigrao je posljednjih pola sata. On je nakon Varaždina bio “na ledu” zbog taktičke nediscipline. Nije ga bilo u zapisniku protiv Karlovca u Kupu i Lokomotive u prvenstvu. 

Pokretanje videa...

02:58

- Nije se on meni ispričao, nije bilo potrebe. Nadam se da mu je ovo dobra pouka, da je nešto naučio iz ovoga - rekao je Bjelica, koji je još prošle godine nakon ispadanja od Young Boysa u 4. pretkolu Lige prvaka poručio kako će Dinamo kad uđe u skupine, biti dobar i konkurentan. Zasad mu ide jako jako dobro, dinamovci optimistično mogu gledati na nastavak Lige prvaka, njihov se klub bori za drugo mjesto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe