Obavijesti

Sport

Komentari 21

Bjelica: Ponosni smo na Danija, vjerujem da će opravdati poziv

Bjelica: Ponosni smo na Danija, vjerujem da će opravdati poziv
2

Dani Olmo nije znao da će se naći u A reprezentaciji, tu mu je vijesti tijekom treninga prenio Nenad Bjelica. Među igračima je nastalo opće oduševljenje, a Dani je prošao 'inicijaciju reprezentativaca'...

VIDEO

Dani Olmo (21) novi je A repezentativac Španjolske. Najbolji igrač Dinama dobio je poziv španjolskog izbornika Roberta Morena za kvalifikacijske utakmice s Maltom i Rumunjskom. Zvijezda Dinama na popis je stigla zahvaljujući ozljedi Danija Ceballosa, svog velikog prijatelja s kojim je ljetos osvojio Europsko prvenstvo do 21 godine.

Pokretanje videa...

01:28

Nitko u Maksimiru nije znao da će Moreno "povući" Olma u A vrstu, a toga nije bio svjestan niti sam igrač. Dani Olmo lijepu je vijest saznao od Nenada Bjelice koji je pred svim igračima, usred treninga, obznanio kako Dinamo ima još jednog A reprezentativca. I to Španjolske! Cijela je momčad odmah zapljeskala, opet su se začuli povici 'catering, catering'. Da, i Dani Olmo sada mora počastiti suigrače. Dapače, Olmo je morao proći i 'inicijaciju reprezentativaca', protrčati kroz kolonu igrača, a svatko bi ga pozdravio laganim udarcem.

U Maksimiru u petak nije bilo gužve, a ispred svlačionice novog su španjolskog reprezentativaca, uz dva predstavnika medija, čekali tek otac Miguel, brat Carlos i menadžer Andy Bara. Dani Olmo se najdulje od svih prvotimaca zadržao u svlačionici, poslije treninga odradio je i masažu, a onda u pratnji oca i menadžera otišao na ručak. Španjolski reprezentativac nije bio dostupan za medije, ali nam je par rečenica rekao Nenad Bjelica.

Olmo provalio: Dobio sam sina! A onda su ga suigrači 'nalupali'
Olmo provalio: Dobio sam sina! A onda su ga suigrači 'nalupali'

- Jako smo ponosni na Danija, on je ovaj poziv zaslužio svojim radom, igrama i ponašanjem. Velika je stvar što je dobio poziv za jednu takvu renomiranu reprezentaciju, selekciju koja na svim velikim natjecanjima odlazi jako daleko, a ja vjerujem da će ubrzo postati i standardni reprezentativac Španjolske. Dani je pokazao da ništa nije nemoguće, samo u glavi možete zamisliti da je nešto nemoguće - rekao je Nenad Bjelica, pa dodao:

- On je upornim radom, pravilnim radom i strpljenjem dočekao svoju šansu, od srca mu želim da opravda poziv, na neki način i Dinamo predstavi u lijepom svjetlu. Mi smo prije godinu dana igrali Kup utakmicu u Mravincima, tada me nazvao direktor svih španjolskih reprezentacija Jose Molina, inače moj nekadašnji suigrač iz Albacetea. Tada se puno raspitivao oko Danija, naravno za U-21 reprezentacija, a samo godinu dana kasnije Olmo je oduševio Španjolce i postao A reprezentativac.

O pozivu se na svom Instagram profilu oglasio i sam Olmo. 

- Iznimno sam sretan! Korak naprijed i ostvaren san. Jako želim učiti od najboljih i maksimalno iskoristiti priliku - napisao je nogometaš Dinama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka