Obavijesti

Sport

Komentari 12

Bjelica: Previše smo 'pimplali', Hajro? Imam Šituma i Kadziora

Bjelica: Previše smo 'pimplali', Hajro? Imam Šituma i Kadziora
1

Belgijske novinare nisu zanimale izjave Nenada Bjelice, niti su željeli prijevod njegovog izlaganja, pa je trener modrih kratko na hrvatskom jeziku poručio 'zato i jesu tu gdje jesu'

VIDEO

Nenad Bjelica prvi je stigao na press-konferenciju, a belgijski novinari nisu željeli niti prijevod hrvatskog trenera.

Jednostavno, njih komentar trenera Dinama nije zanimao...

- Evo, zato i jesu tu gdje jesu - kratak je bio Bjelica, pa krenuo s viđenjem europske jeseni:

- Zadovoljan sam sa svih šest utakmica u grupnoj fazi Europske lige, bili smo odgovorni i kvalitetni. Današnji nam dvoboj nije puno značio, osim u toj borbi za bolji koeficijent. Igralo se po velikoj zimi, a u takvom okruženju i nije lako igračima dati svoj maksimum. Nedostajalo nam je malo koncentracije, ali i jačeg intenziteta. Pokušavali smo biti efektni i atraktivni, to nam nije uspijevalo, ali smo bili bolja momčad, stvorili više prigoda.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatromet za europsko proljeće

Pokretanje videa...

02:16

Trener Dinama je bio vidno zadovoljan igrom svoje momčadi...

- Moram biti zadovoljan, igrali smo odgovorno, a momčad je dobro odradila ovih 90 minuta. Nismo uspjeli dobiti zbog nekih detalja, ali sam ukupno jako sretan našim predstavama u grupnoj fazi Europske lige.

Što je bilo s Leovcem kojeg ste zamijenili u poluvremenu?

- Dobio je udarac u mišić, vidjet ćemo kako će se oporavljati.

Je li vas naljutio onakav žuti karton Hajrovića?

- Ah, Bože moj, njega neće biti i igrat će netko drugi. Hajrović je za nas jako važan igrač, baš kao Kadzior ili Šitum, imamo dosta opcija za tu sljedeću europsku utakmicu.

Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?
Kad je ždrijeb Europske lige i koga sve Dinamo može izvući?

Koga biste voljeli za suparnika u daljnjem dijelu ždrijeba?

- O potencijalnim suparnicima ne znam baš ništa, to sada nije ni važno. Vidjet ćemo što će nam donijeti ždrijeb, mi se sada počinjemo pripremati za Hajduk.

Stiže Hajduk...

- Želimo i tu pobijediti, znamo koliko takve pobjede znače našim navijačima. Hajduk je uvijek veliki suparnik, naravno da nam je tu cilj pobjeda.

Neki su igrači, poput Amera Gojaka, napravili veliki iskorak ove jeseni...

- Ponosan sam na te naše igrače koji se dobro razvijaju, lože su nam prepune skauta velikih klubova, to je potvrda našeg dobrog rada. Da, Gojak je možda najviše iskočio, ali pogledajte kakvu su sezonu odradili Olmo, Oršić ili Hajrović, pa Gavranović i Petković... Teško mi je naći pojedinca koji nije bio dobar, to me čini ponosnim i kao trenera.

Pogledajte spektakularan ples boja na nebu iznad Maksimira
Pogledajte spektakularan ples boja na nebu iznad Maksimira

Plašite li se zimske rasprodaje u Maksimiru?

- Ne, ne bojim se toga. Mi smo kvalitetna momčad, u svakom trenutku možemo svakoga nadomjestiti. Ako nam ode koji stožerni igrač, zamijenit ćemo ih novim, jednako kvalitetnim pojedincima.

Trener Anderlechta Hein Vanhaezebrouck bio je puno kraći...

- Došli smo odigrati pošteno protiv najbolje momčadi lige. Oni su pripremili i vatromet, protiv nas zaigrali s najboljim igračima, iako ih za par dana očekuje veliki derbi. Mi smo neke naše pojedince sačuvali, željeli smo zabiti gol, ali to nismo uspjeli. Obrambeno mogu biti zadovoljan, ali nismo ništa napravili prema naprijed - poručio je Vanhaezebrouck, pa dodao:

- Hrvatski igrači? Ako sam zadovoljan samo našim obrambenim učinkom, onda mogu biti zadovoljan doprinosom Milića, ali ne i Santinija. Ma i on je puno radio u defenzivi, ali smo kao momčad jako malo toga napravili prema naprijed. Obojica su dali sve od sebe, ali smo morali biti puno opasniji pred suparničkim vratima.

Trener Anderlechta je za kraj doletjelo jedno zanimljivo pitanje, kako bi se ovaj Dinamo nosio s Club Bruggeom, potencijalnim suparnikom u Europskoj ligi?

- Teško je reći, treba odigrati pa vidjeti. U nogometu veliki često padaju protiv malih, a Club Brugge je dobra momčad, bili su prvaci Belgije. I pokazali su kako znaju biti uspješni - završio je Vanhaezebrouck.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome