Obavijesti

Sport

Komentari 8

Bjelica: Tata, ovo je za tebe! Budućnost? Strpite se još malo

Bjelica: Tata, ovo je za tebe! Budućnost? Strpite se još malo
2

Osijek je igrao kao nikada do sada, u sistemu koji nisu nijednom otkada im je došao novi trener, kaže Nenad Bjelica, a Dino Skender je dodao: Bočkaj? Mi s Perom postepeno moramo raditi, neka se on vratio u život...

VIDEO

Ovu pobjedu posvećujem pokojnom ocu koji bi danas imao 77 godina i vjerojatno bio jako ponosan na mene, rekao je nakon ulaska u finale Kupa Nenad Bjelica. Njegova je momčad s 2-0 svladala Osijek, nastavila borbu za dvostruku krunu.

- Osijek je igrao kao nikada do sada, u sistemu koji nisu nijednom otkada im je došao novi trener, zatvorili su nam bokove. Nismo se snašli u prvom dijelu, ali cilj je trebalo da Hajrović i Oršić ulaze u međuprostore, a da Stojanović i Rrahmani idu visoko. Tu treba imati ofenzivne bekove, a Rrahmani to ipak nije. U nastavku smo se branili u 4-4-2, tada nam je bilo puno bolje - kaže Bjelica, pa dodaje:

- Čestitam igračima na ulasku u finale Kupa, vjerujem da smo zasluženo dobili. U Osijeku smo imali dobrog suparnika, malo su nas i iznenadili taktičkom postavkom. U drugom dijelu smo bili stabilniji, nismo im dozvoljavali kontre, već im dali posjed i čekali šansu. Iz jedne takve smo na kraju zabili drugi gol. Zasluženo smo u finalu, u subotu nas opet čeka Osijek. Vidjeli smo da su dobri, imaju svoju ideju.

Vaša budućnost? Kada će se znati ostajete li trener Dinama i sljedeće sezone?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Strpite se do Lokomotive. Prioritet i fokus svih nas je bilo osvojiti titulu prvaka i ući u finale Kupa. To smo riješili, pa sada imamo malo više prilike razgovarati o budućnosti. I mojoj i klupskoj, siguran sam da ćemo ovaj mjesec malo više pričati o takvim stvarima.

Tražite li vi već pojačanja za sljedeću sezonu?

- Jako puno radimo na tom aspektu, čak već vodimo i neke razgovore s igračima. Budite sigurni da ćemo 19. lipnja kada nam kreću pripreme u svlačionici imati nekoliko novih lica. Puno radimo na transferima, ali se nećemo pretrpavati. Imamo kvalitetan kadar i niz dobrih mladih igrača od kojih će neki s nama biti već od početka priprema.

Zagreb: Dinamo i Osijek sastali se u polufinalu hrvatskog nogometnog kupa

Trener Osijeka Dino Skender bio je kratak...

- Čestitam Dinamu na pobjedu, oni su vrhunska momčad, kažnjava sve pogreške. Tako je bilo i danas, brzo smo napravili jednu kobnu i tu primili gol. Pokušali smo igrati, doći u šanse, bilo je situacija za izjednačenje, ali čestitam i svojim igračima. Bili smo dobri, ali od dojma se ne živi. No, za ono što nas čeka dalje sam zadovoljan. Dečki su bili hrabri, nisu se predavali, ovo mi je lijep pokazatelj za dalje - kaže Dino Skender, pa nastavlja:

- Nije nam bilo lagano probiti denfazivni blok, Dinamo i za europske prilike ima vruhnsku kvalitetu. Nije lako igrati i probijati njihove linije, ali smo pokušavali koliko smo mogli. Moram biti realan, nismo došli do konkretnih šansi. Imali smo posjed lopte, ali nam je falilo konkretnih stvari. No, ne bih rekao da smo bili jalovi.

Priliku za revanš imate u subotu kada Dinamo stiže u Gradski vrt...
- Subota? Nama je svaka utakmica važna, i danas smo dali svoj maksimum. Vjerujem da ćemo se odmoriti do subote, pokušati parirati Dinamu koliko je to moguće u Gradskom vrtu. Ja sam optimist, a vjerujem da će Dinamo opet rotirati momčad.

Pero Bočkaj je zaigrao 20-ak minuta...
- Bočkaj? Mi s Perom postepeno moramo raditi, nisam znao ni što mogu očekivati od njega. Priključen nam je tek prije par dana, do sada je igrao dvije utakmice za B momčad. Nisam znao koliko će nam dati, ali sam zadovoljan. Trudio se, a mi njega trebamo do kraja prvenstva. Drago mi je što se vratio u život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac