Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjelica: Ne možemo pustiti sve igrače, možda odu njih dva, tri

None Foto: Slavko Midzor/PIXSELL 3

Arjian Ademi ni sam ne zna koji mu je ovo naslov s Dinamom, a nikada u karijeri nije imao tri asistencije na utakmici. Bjelica: Olmo? On će prihvatiti moju odluku kakva god bila...

Nenad Bjelica je stigao do drugog naslova prvaka (oba s Dinamom) u svojoj karijeri, a na press-konferenciju poslije utakmice stigao je u pratnji brojnih igrača. S trenerom su stigli Arijan Ademi, Dominik Livaković i Izet Hajrović, ubrzo su za glavni stol stigli Komnen Andrić, Nikola Moro, Dani Olmo, Dino Perić i Marin Leovac, a među zadnjima je stigao Petar Stojanović. Slovenac je stigao bez donjeg dresa, u podgaćama...

- Oho kasniš, bit će kazne - sa smješkom je dobacio Komnen Andrić i nasmijao okupljenje.

A trener Dinama bio je emotivan...

- Odigrali smo 57 utakmica u sezoni, čestitam dečkima na svemu. Na sjajnoj godini, pa i pobjedi u večerašnjoj utakmici. Kao trener ne mogu biti više ponosan nego što jesam, sa svime. Kako su dečki radili, trenirali, kako su se ponašali tijekom cijele godine. Riječ je o velikim profesionalcima i još boljim ljudima, bila mi je časti raditi s njima, pa se veselim novim izazovima koji nas čekaju dogodine - rekao je Bjelica, pa nastavio:

Zagreb: Dinamo s 92 osvojena boda završio sezonu | Autor: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Htjeli smo pobjedu, željeli sezonu zaključiti kako i zaslužujemo. Dečki su ostavili srce na terenu, hvala im, ali s njima ni je ni teško raditi. Oni su vrhunski u svakom pogledu, imaju pravi mentalitet, ali imaju i trenera s pravim mentalitetom, haha. Znam, već smo osvojili naslov, možda im se ponekad bilo i teško motivirati protiv nekih momčadi koje su slabije od nas, ali su se stvarno pokazali praim profesionalcima i ovom pobjedom stavili 'točku na i' lijepe sezone.

Ubrzo stiže nova sezona...

- Mi se želimo poboljšati, napraviti još veće stvari nego ove sezone. Težak je posao pred nama, trebat će nam snage, kvalitete, ali i mudrosti tijekom prijelaznog roka. Ali idemo dalje - rekao je Bjelica.

A onda se javio i Arijan Ademi...

- Svaka dosadašnja titula mi je draga na svoj način, ona lani mi je bila posebno 'teška', ali svaka ima svoj čar. Iskreno, ni ne znam koja mi je ovo već titula s Dinamom (osma!).

Kapetanu Dinama stiglo je pitanje kada je posljednji put imao tri asistencije na nekoj utakmici. A to je nasmijalo sve igrače Dinama...

- Pa gdje će on skupiti tri asistencije - rekao je netko od njih, dok je Hajrović bio izravan:

- Ja ću vam na ovo odgovoriti. Nije ih imao nikad!

Trener Dinama se nadovezao.

- A još je htio danas pucati i penal - rekao je Bjelica.

Ubrzo je krenula priča o prijelaznom roku, sve u pozitivnom tonu.

- Velika većina igrača će ostati u Dinamu, ali naša neminovnost su odlasci igrača. Dinamo privlači pažnju klubova, velikani gledaju naše igrača, a u tom razvojnom procesu oni moraju ići dalje. Imat ćemo obzira prema svima, ali ne mogu obećati svima da ćemo ih pustiti, možda će njih dvoje-troj ići u nove sredine - rekao je Bjelica.

Zagreb: U posljednjem kolu HT Prve lige sastali se Dinamo i Hajduk | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Dignite ruke u zrak tko dogodine ostaje u Dinamu - našalio se jedan kolega, a uočili smo kako su ruke podigli Ademi, Leovac i Bjelica. Drugi su se na to baš nasmijali. Među njima je bio i Dani Olmo koji je znakovito, igru napustio u 90. minuti kako bi još jendom (posljednji put?) dobio ovacije Maksimira.

- Vidjet ćemo kakva će biti njegova situacija, Dani je jedan od naših stožernih igrača. Treba mu čestitai kao svima, izrastao je u sjajnog nogometaša, a riječ je o vrhunskom dečku. Sve će doći na red u svoje vrijeme, hoće li Dani otići sada, za tri mjeseca ili godinu dana još ne znamo. I kakva god bila naša odluka, on će je prihvatiti na najbolji mogući način.

O pripremama nije imalo smisla trošiti puno riječi, Bjelica je tu bio kratak.

- Čekajte, prvo slijedi odmor. Puno će igrača biti u reprezentacijama, bit će ovo komplicirano ljeto, skupljat ćemo se u terminima. Neće nam biti lagano dogodine, ali želimo kao i do sada ostvariti dobar rezultat, pa i ući u Ligu prvaka - završio je Bjelica.

Komentari (15)
  • 15 godina ista priča... Kako to? Možda je Mamić. Kako to? Možda su suci. Možda Naš Hajduk. Jel' moguće da netko vas sabotira?

    26. 5. 2019,   23:17
  • Andric ako uspije u Dinamu mogao bi postat jedan od vodje dinama ima taj gard.

    26. 5. 2019,   22:06
  • šitum stojanović gojak

    26. 5. 2019,   22:16