Obavijesti

Sport

Komentari 295

Bjelica: VAR je obično s*****, postao je cirkus, ne treba nam!

Bjelica: VAR je obično s*****, postao je cirkus, ne treba nam!
1

Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR! To je obično s... Što se mene tiče, ne treba ga ni biti. Stalno neka interpretacija - je li bio, nije bio kontakt. Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet!

VIDEO

Dinamo je imao 3-1, City je imao 1-0, sve je bilo gotovo pa se dogodilo nešto što se može dogoditi samo Dinamu - započeo je jedan novinar priču Nenadu Bjelici na presici nakon utakmice, a on ga je isti tren prekinuo.

- Ne, ne prihvaćam to. Ne želim slušati o tim tragičnim Dinamima koje ste vi možda doživjeli jer je ovo jedan drugi Dinamo koji je već 20 i nešto puta dokazao da je bolji i da to nije njegova sudbina. Ovo je prvi i zadnji puta da smo mi ovako izgubili bodove - jasno je 'odbrusio' Bjelica.

Dinamo je na Maksimiru odigrao nevjerojatnih 3-3 s ukrajinskim Šahtarom. Gosti su poveli ranim golom Patricka u 13. minuti, no uzvratio je Bruno Petković sjajnim golom u 25. za izjednačenje pa čak i poveo s dva gola prednosti pa sve prosuo u zadnjim sekundama.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Nenad Bjelica bio je prilično emotivan poslije i više nego zanimljive utakmice između Dinama i Šahtara... Više na https://bit.ly/2CmoTzG Reporter: Antonio Bevanda

Objavljuje 24sataSrijeda, 6. studenoga 2019.

 

'VAR je obično sr***'

Dinamo je u 41. i 45. minuti pomislio da ima pravo na penale, prvo na Petkoviću pa na Ademiju, no nije ih dobio. Pogledavši opet snimke, čini se da ih niti nije trebao dobiti, ali je Nenad Bjelica 'opleo' po VAR-u:

- Ako ne žele gledati to, što će nam taj VAR! To je obično s... Što se mene tiče, ne treba ga ni biti. Stalno neka interpretacija - je li bio, nije bio kontakt. To je postao cirkus u Engleskoj i Italiji, već se velika većina trenera buni. Ja sam apsolutno protiv VAR-a, on ubija emocije, ubija nogomet! - ljutito je komentirao Bjelica.

- Pouzdam se u sebe, svoje dečke i naše navijače. VAR nam ne treba - jasno je rekao Bjelica i dodao:

- Zašto mi imamo VAR? On mora gledati situaciju na Taisonu, zašto gleda nešto drugo, zašto gleda start Theophilea na Pjatovu koji je, doduše, za penal? Cirkus i skandalozno. Tako će biti i u Hrvatskoj i u Ligi prvaka. 

Je li Nikola Moro zaboravio da ima žuti karton netom prije nego će napraviti prekršaj za drugi žuti i crveni u završnici utakmice? - upitao je novinar Dinamovog trenera.

- A Bože moj dešava se, ali mogao je povući nogu - rekao je Bjelica.

Dinamo u 4. kolu Lige prvaka ugostio Šahtar
Strahonja: Pa VAR ima pravo provjeriti propušteni incident!
Strahonja: Pa VAR ima pravo provjeriti propušteni incident!

Petković opet sjajan

Bruno Petković je opet oduševio asistencijom Ivanušecu u 83. za prvo vodstvo Dinama i erupciju oduševljena maksimirskih tribina. Htio je svemu pridonijeti i požrtvovni kapetan, Arijan Ademi. U 89. minuti je povećao Dinamovo vodstvo na velikih 3-1 nakon što je promijenio putanju Olmove lopte. 

Dinamo u 4. kolu Lige prvaka ugostio Šahtar

Preokret iz noćne more

Sigurni su bili svi dinamovci - gotovo je. Osmina finala Lige prvaka je naša. No, pobrinuli su se Ukrajinci i VAR da to ne bude tako.

- Oni su sve bacili u napad. Tako su iz jednog centaršuta zabili, a onda je došao i taj penal - govori Bjelica...

Da. Prvo je Maraes zabio u trećoj minuti sudačke nadoknade glavom za 3-2, a  potom je Brich vidio i prekršaj za penal. Igrale su se zadnje sekunde susreta, a u šesnaesterac Dinama u naletu cijele momčadi došao je i Pjatov, Šahtarov golman. Faulirao ga je Theophile laktom u glavu, a to nije promaknulo njemačkom sucu. 

- Nemam što prigovoriti svojim dečkima. Taj faul je dio nogometa, to je nogomet, može se svakome dogoditi. Dečki su htjeli pobijediti više nego mi svi skupa, ali eto, Bože moj... - kaže Bjelica.

Marlos poput amatera, Bruno Petković "ubijao" Krivcova...
Marlos poput amatera, Bruno Petković "ubijao" Krivcova...

'Opet ću vam reći - VAR je cirkus'

Nakon provjere VAR-a, bilo je sigurno - Šahtar ima priliku za izjednačenje, a jedini tko može spasiti Dinamo je Dominik Livaković. Pročitao je Tetea Zadranin, ali nije bio dovoljno brz. Tete je cilja dolje desno i lopta je prošla ispod 'modrog' golmana i na semafor postavila konačnih, nevjerojatnih i teško shvatljivih 3-3. 

- On nije vidio faul na Pjatovu, nego na Taisonu, a onda je to promijenio kada je pogledao snimku VAR-a. To je nemoguće, tu je opet taj VAR sve uništio. Molim lijepo, pa on nije vidio faul na Pjatovu, bio je leđima okrenut, on je mislio da je bio faul na Taisonu, sudio je penal, a toga nije bilo.  Onda je opet pogledao video snimku i odlučio da je penal, ali na drugom igraču. Na Pjatovu je bio jasan faul, ali ga sudac sigurno nije vidio i sigurno nije zbog njega prvo dosudio penal. To je cirkus - rekao je Nenad Bjelica pa pojasnio:

- O VAR-u imam mišljenje još od vremena u Poljskoj. Da, za situacije zaleđa, gol liniju, ali vidimo iz utakmice u utakmicu koliko loših procjena VAR-a imamo i u Engleskoj i u Italiji i danas. Uvijek će biti tih situacija u kojima će biti bitna interpretacija suca. Bolje da pogriješi pa kažemo OK, to prihvatimo, ljudski je. A sada imamo greške, a imamo i tehnologiju. Iskreno, meni ne treba - siguran je Bjelica.

- Prevelike i prečeste su pogreške VAR-a. Opet si suci i s njim interpretiraju stvari kako žele. Kažem, nogomet se 100 godina igra bez njega, može i dalje - smatra Nenad Bjelica.

- Slabo smo stajali na terenu u prvom dijelu utakmice. Tih 15. minuta smo pokušali igrati isto kao u Ukrajini, no oni su igrali sa širim krilima pa se nismo uspjeli odmah prilagoditi. Kasnije smo promijenili formaciju u 4-2-3-1 i onda smo bolje izgledali - rekao je nakon utakmice Nenad Bjelica.  

Loš je bio ulazak u utakmicu 

- Ušli smo jako nervozno u utakmicu. Valjda zbog nekakvog pritiska koji smo si sami stvorili. No, mi do isključenja More praktički nismo imali nikakvih problema kada smo se smirili. Mislim da smo bili bolja momčad, da smo zaslužili tri boda, no i ovaj bod nam stvara šanse za prolazak dalje - govori Nenad Bjelica.

Dinamo u 89. vodio 3-1, pa iz penala u 98. ostao bez pobjede
Dinamo u 89. vodio 3-1, pa iz penala u 98. ostao bez pobjede
Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Shakhtar Donetsk
U Italiji Dinamo može osigurati proljeće, ali i ostati bez svega
U Italiji Dinamo može osigurati proljeće, ali i ostati bez svega

Kalkulacije

Dinamo je Atalantu kod kuće pobijedio visokim rezultatom, hoće li biti teško motivirati igrače za utakmicu protiv Atalante? 

- Mislim da neće biti potrebe za to. Pripremit ćemo se normalno za tu utakmicu, pokušati pobijediti pa ćemo vidjeti što će se dogoditi - rekao je Bjelica pa dodao:

- Utakmica u Milanu pokazala je da nije ni City neranjiv, a mi ćemo se naravno pokušati na pravi način postaviti protiv Atalante. Uvijek idemo na pobjedu. Znamo kakvi su nam protivnici, znamo kakva je Atalanta u talijanskoj ligi. 

- Tužno je što nismo pobijedili. Mislim da smo odigrali kvalitetnu i borbenu utakmicu - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 295
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka