Obavijesti

Sport

Komentari 25

Bjelica zarađuje šest puta više nego Bišćan, Oreščanin ni blizu

Bjelica zarađuje šest puta više nego Bišćan, Oreščanin ni blizu

Odradi li Nenad ugovor do kraja, postat će najdugovječniji trener Dinama još od 1988. i Ćire Blaževića, s čijim bi se mandatom izjednačio (36 mjeseci), a možda prestigao i Ivicu Horvata, dok je na vrhu Mirko Bazić

VIDEO

Svečano je jučer bilo u Maksimiru. Zagrebačke mažoretkinje ukrasile su kulisu, stigli su i članovi uprave Amra Peternel, Krešimir Antolić, predsjednik kluba Mirko Barišić, njegova supruga Božica, ali i kompletna prva momčad Dinama. Nenad Bjelica i službeno je produljio vjernost modrom klubu do ljeta 2021. godine.

Posljednjih dana intenzivno su pregovarali o produljenju ugovora i, na zadovoljstvo kluba, Bjelice i svih navijača hrvatskog prvaka, dogovorili su se u petak u jutarnjim satima, a onda to objelodanili u subotu ujutro, na dan utakmice protiv Osijeka.

Bjelica bi, prema novom ugovoru, trebao zarađivati milijun i pol eura godišnje. Najveća je to plaća jednog Dinamova trenera i najveća plaća trenera u Hrvatskoj, veća i od one izbornika Zlatka Dalića. To najbolje pokazuje koliko uprava “modrih” vjeruje Bjelici.

Odradi li Nenad ugovor do kraja, postat će najdugovječniji trener Dinama još od 1988. i Ćire Blaževića, s čijim bi se mandatom izjednačio (36 mjeseci), a možda prestigao i Ivicu Horvata (37 mjeseci, od 1967. do 1970.), dok je na vrhu Mirko Bazić s 39 mjeseci uzastopnog vođenja Dinama od 1974. do 1977. godine.

- Radi vizije i strategije kluba produljili smo ugovor na dvije godine, kako to rade veliki klubovi - rekao je predsjednik Mirko Barišić u obraćanju novinarima i dodao:

- Kvaliteta je podignuta na zavidnu razinu. Nadam se da ćete u budućnosti biti svjedoci ove odluke i nadam se još većem uspjehu.

Bjelica je rekao da mu je čast biti na čelu velikoga kluba.

- Nadam se da ćemo svi uspjeti u budućnosti podignuti Dinamo na još veći nivo. Letvica nije nisko postavljena, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete i znanja da u budućnosti budemo još bolji i da zajedno možemo doći do još većeg rezultata. Zahvaljujem na velikom povjerenju, jako mi je drago zbog toga i vjerujem da ću svojim radom unaprijediti Dinamo u sljedeće dvije sezone - kazao je Bjelica.

Trebali su na predstavljanju biti i članovi Nenadove uže obitelji, supruga Senka te sinovi Luka i Luan, i tako dodatno uveličati jedan od najvažnijih dana u Bjeličinoj karijeri, ali ispriječila se viša sila.

- Znam koliko ta obitelj skladno funkcionira i kolika je potpora Nenadu. Nadam se da će joj Dinamo omogućiti da i dalje skladno živi, a mi kao klub cijenimo takve vrednote - zaključio je Mirko Barišić.

Kakvi su Bjeličini ciljevi na klupi u novoj sezoni?

- Želimo se poboljšavati individualno i momčadski. I prve sezone bili smo blizu ulasku u Ligu prvaka. Dvostruka kruna uvijek je prioritet Dinama, a ove sezone ćemo pokušati napraviti u Ligi prvaka što smo napravili u Europskoj ligi - zaintrigirao je prvi čovjek struke Dinama, koji je rekao kako već jest menadžer engleskog tipa jer vodi brigu i o transferima i da vjeruje kako igrači u njemu imaju dobrog vođu.

- Ne trebamo strepiti da će nas neki igrač odbiti zbog slabije lige. Dinamo je institucija i klub na koji se svi žele ugledati, svi žele biti kao Dinamo, primjer smo i u Poljskoj i u Austriji - zaključio je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica