Obavijesti

Sport

Komentari 17

Raspucani u finišu: Dinamovci melju u posljednjih pola sata!

Raspucani u finišu: Dinamovci melju u posljednjih pola sata!
4

OPASNI U ZAVRŠNICI Nogometaši Dinama nekoliko puta ove sezone dobivali su utakmice u finišu. Dinamo je ove sezone u posljednjih pola sata utakmice zabio 24 gola, više od polovice zabijenih golova

VIDEO

Sinoćnja utakmica protiv Trnave “modrima” je bila jubilarna 25. službena ove sezone u svega tri i pol mjeseca. Bjeličini momci pokazali su kako im napadačka forma nije problem, sredili su Trnavu 3-1 za prvo europsko proljeće u 49 godina.

Dinamo ima četiri pobjede iz četiri utakmice, ostale su još dvije, u gostima kod Fenerbahčea i doma protiv Anderlechta. Plavima će u te dvije utakmice trebati bod kako bi potvrdili prvo mjesto i bolju poziciju u ždrijebu šesnaestine finala Europske lige.

U svakoj utakmici prosječno Dinamo zabija 2,2 gola i najefikasnija je momčad 1. HNL, uz Lokomotivu, a dva Marija u špici, Gavranović i Budimir, najbolji su strijelci kluba ove sezone s po osam golova.

Zanimljivo je kako je maksimirska momčad napadački najraspoloženija u drugom dijelu u kojem je zabila 62 posto golova (34 od 55). Štoviše, u posljednjih 30 minuta Dinamo je zabio 25 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bilo je tu i infarktnih završnica, poput onih protiv Sloge iz Mravinaca (1-0) i zaprešićkog Intera (5-3) te preokreta u Trnavi (2-1), kad su dinamovci proradili u samoj završnici te pokazali da su pod Bjelicom ojačali i na psihološkom planu.

Pogleda li se statistika po pitanju primljenih golova, kojih je svega 16, Dinamo tu odlično stoji u završnici utakmice jer je samo dva gola primio u zadnjih četvrt sata, a ostatak golova ravnomjerno je raspoređen na ostala razdoblja.

Nisu Gavranović i Budimir jedini od kojih Dinamovi protivnici moraju strahovati ove sezone. Čak 16 igrača zabilo je barem jedan gol, među kojima su i stoperi Théophile, Perić i Lešković, bekovi Rrahmani i Leovac... Među asistentima svakako se ističe Damian Kądzior s osam i najbolji je asistent lige, jednu manje ima Olmo, a na šest su Hajrović i Gavranović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem