Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanka lobira za Mediteranske igre u Rijeci

None Foto: AFP

Blanka Vlašić je sezonu završila pobjedom u Šangaju, a prije odlaska na odmor priključit će se delegaciji koja lobira za Mediteranske igre

Skok od 202 centimetra i pobjeda na zadnjem atletskom mitingu sezone u kineskom Šangaju bili su točka na “i” uspješne sezone Blanke Vlašić, koja je trajala punih devet mjeseci.
- Žao mi je što je sezona gotova, jer osjećam da sam još u optimalnoj formi i da bih mogla odraditi još koji miting - rekla je Blanka, koja je u Šangaju ponovno napala svjetski rekord na visini od 210 centimetara:
- Opet sam bila blizu, treći je pokušaj bio stvarno pakleno dobar.
Blanki sada slijedi mjesec dana aktivnog odmora, s dečkom Antonijem namjerava negdje otputovati i dobro se odmoriti prije početka priprema za dvoransku sezonu.
Ujedno će se Blanka priključiti delegaciji Rijeke na čelu s gospodom Lucianom Sušnjem i Zlatkom Matešom kao podrška Rijeci u nastojanjima da dobiju organizaciju i domaćinstvo Mediteranskih igara.
- Mediteranske igre su Blankina povijest, i ja sam nastupio 1979. u Splitu, a kasnije osvojio i zlatnu medalju u Casablanci, po kojoj je Blanka i dobila ime - rekao je Joško Vlašić i zaključio:
- Nastupom na MI Blanka se i vinula u svijet atletike, sigurno da bi voljela da Rijeka dobije domaćinstvo i da bi rado nastupila na igrama. Za nju je sada sezona gotova, a za mene tek počinje - treba pripremiti dvoranu i rekvizite, osmisliti i detaljizirati plan i program priprema...

Komentiraj, znaš da želiš!