Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanka: Ostala sam bez svega, bila sam bez volje za životom

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska visašica priznala je da je zbog ozljeda bila u očaju: 'Nisam mogla trenirati, ni hodati, bila sam u depresiji. Imala sam osjećaj da više nisam Blanka ako ne skačem'

Blanka Vlašić (34) svoje životno i sportsko iskustvo uvijek je nesebično dijelila. Pogotovo posljednjih godina kada je zbog brojnih zdravstvenih teškoća utjehu, sreću i pomoć pronašla u Bogu.

Dvostruka svjetska prvakinja u visu te srebrna i brončana olimpijka, bila je gošća tribine u Ljubuškom u crkvi sv. Ante na Humcu.
Iskreno i otvoreno govorila je o svojem obraćenju, ali i teškoćama s kojima se nosila u sportskom životu.

- Sve je počelo s ozljedom, sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje od pobjeda i od onoga što smatram najvećim ostvarenjem - prenosi portal Grude-online Blankine riječi.

Tada je bila, kaže, na rubu ponora. Nesretna i tužna.

- U jednom sam trenutku ostala bez svega, nisam mogla trenirati, ni hodati. Nisam imala volje za životom i postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da više nisam Blanka ako ne skačem - istaknula je bivša dvostruka svjetska prvakinja.

Prepuštanje vjeri joj je mnogo pomoglo u tim teškim trenucima. A iz današnje perspektive na sve te teškoće gleda iz sasvim drugog kuta.

Blanka se osvrnula i na brojne kritike na njezino prihvaćanje vjere.

- Bila sam onaj klasični, naporni obraćenik. Kako sam se ja obratila, željela sam svima pomoći u tome te sam ljudima možda nekad bila i onaj nesnosni obraćenik - istaknula je Blanka.

Naša visašica progovorila je i o životu nakon sportske karijere.

- Da, postoji strah od nepoznatog, život u kojem se ja više neću ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli život. To će biti velika promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene - rekla je Blanka.

Komentari (102)
  • Pukla je ko kokica!

    16. 11. 2017,   12:17
  • Kako svi propali talenti imaju izgovor za propalu karijeru da su našli pravi put u Bogu i kako su shvatili da je to stvarna pobjeda,al tek nakom što su im karijere ošle u hurac, dok su pare i slava tekli u potocima ,Bog im nije niti u peti bio.Ali ako je njoj lakše da sama sebe laže i zavarava,samo naprid Blanka.

    16. 11. 2017,   12:58
  • Pretjerivanje u ničemu nije zdravo. Na žalost Blanka je otišla iz jedne krajnosti u drugu i dok se ona sama sa sobom ne posloži neke stvari u glavi nema kod nje promjene na bolje.

    16. 11. 2017,   13:06