Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanka pobjedom završila sezonu, 202 cm za kraj

None Foto: I. Kralj

Ozbiljna konkurencija ovog je puta bila Vita Palama. Obje su preskočile dva metra iz prvog pokušaja, no preko 202 letjela je samo Blanka

Dvadeseti skok preko dva metra ove sezone donio je Blanki Vlašić novu pobjedu. Na "Golden Grand Prix" mitingu u Šangaju Splićanka je preskočila 202 centimetra i tako pobjedom zatvorila jednu veliku sezonu.
Ovog puta ozbiljna konkurencija bila je iskusna Ukrajinka Vita Palamar. Preskočila je dva metra iz prvog pokušaja i zaprijetila Blanki. Svjetska prvakinja je na taj izazov odgovorila u velikom stilu i doslovno preletjela 200 centimetara, također iz prvog pokušaja.
- Žao mi je što sezona završava - rekla je nakon još jedne pobjede Blanka, koja ponovno nije uspjela preskočiti visinu svjetskog rekorda. Letvicu postavljenu na 210 centimetara pokušavala je preskočiti tri puta, a najbliže je bila u posljednjem pokušaju. No svjetski rekord ipak će morati malo pričekati.
Nadamo se samo do sljedeće sezone, koja počinje vrlo brzo. Blanka će se pet tjedana odmarati, a onda 4. studenoga krenuti s pripremama za novu sezonu. Izazova je dovoljno, sigurni smo da s Blankom Vlašić ni ubuduće neće biti dosadno.

Komentari (4)
  • JEDNA JE BLA - NKA!!!!

    28. 9. 2007,   20:08
  • Ma strašna je mala, ali je malo daleko još od rekorda, barem meni tako djeluje...

    28. 9. 2007,   20:44
  • Samo je jedna Blanka Vlašić...Njezin trud se isplatio...Uz tolike treninge i tolika odricanja...Ma svaka čast našoj Blanki Vlašić

    28. 9. 2007,   20:45