Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blanka preskočila 202 cm za 19. uzastopnu pobjedu

None Foto: Igor Kralj

Razlika između Blanke Vlašić i ostalih skakačica sve je veća. Tako je bilo i u Karlsruheu, gdje je hrvatska visašica ostvarila 19. pobjedu u nizu

Blanka Vlašić pobijedila je i u četvrtom ovogodišnjem natjecanju. U Karlsruheu je slavila preskočivši 202 centimetra. Bila je to njezina 19. uzastopna pobjeda, a impresivna serija počela je krajem lipnja prošle godine na Europskom kupu u Zenici. Blanka otad ne zna za poraz, a na svakom natjecanju razlika između nje i ostalih skakačica sve je veća. Tako je bilo i večeras. Blanka je povela kolonu, a njezin ritam pratila je jedino Kazahstanka Aitova. Ali i to je kratko trajalo, samo do 198 cm, kad je naša atletičarka ostala sama i kad je jedino pitanje bilo koji će rekord srušiti. U tome ipak nije uspjela iako je pokušala preskočiti 205 i postaviti rekord mitinga. Bez obzira na neuspjeh, publika je Blanku ispratila kako i dolikuje najvećim prvakinjama – ovacijama. Miting u Njemačkoj bio je lijep uvod za iduće natjecanje, miting na splitskim Gripama u srijedu. Gripe će u srijedu "gorjeti", u to nema sumnje, a na tom gorivu Blanka bi mogla ispisati novu veliku stranicu splitskog i hrvatskog sporta.

Komentari (9)
  • Mozda nije previše realno u ovom trenutku, al stvarno bi genijalno bilo da sruši svjetski rekord u splitu... ajde, carice, možeš ti to!

    10. 2. 2008,   19:39
  • Nije normalna :) Go Blanka !

    10. 2. 2008,   19:54
  • Bravo Blanka!

    10. 2. 2008,   18:50